under 17

Marți, 3 decembrie, la Nyon, a fost programată tragerea la sorți a grupelor Turului de Elită, ultima fază dinainte de Campionatul European Under 17 de anul viitor!

Tricolorii au fost repartizați în Grupa 6, alături de Anglia, Belgia și Georgia! Belgia va fi gazda partidelor decisive programate în perioada 25-31 martie 2020:

25 martie 2020: Belgia – România, Anglia – Georgia
28 martie 2020: România – Anglia, Belgia – Georgia
31 martie 2020: România – Georgia, Anglia – Belgia

România U17 s-a calificat la Turul de Elită după ce a găzduit turneul de calificare în cadrul căruia a obținut două victorii, 1-0 cu Rusia și 6-0 cu San Marino, și a pierdut contra Elveției, 0-1.

Având în vedere că suntem calificați la Turul de Elită, adversarii sunt pe măsură. Ne așteptam să cădem într-o grupă foarte grea. Avem șansa noastră și vom profita de ea. Jucătorii au dovedit la turneul de calificare că suntem o echipă puternică, nu ne temem de adversar, indiferent de numele acestuia. Am format un grup puternic și foarte unit. Avem mare, mare încredere că ne putem califica. Este un examen foarte important pentru acești jucători care au trecut prin multe de-a lungul acestor ani de juniorat și știu cât de mult își doresc să ajungă la un turneu final!”, a fost prima reacție a selecționerului Adrian Văsâi după aflarea adversarilor de la ”Elită”.

La turneul final, programat în perioada 21 mai – 6 iunie 2020, se califică direct câștigătoarele celor 8 grupe și cele mai bune șapte locuri secunde, cărora li se alătură gazda turneului final, Estonia!