Reuniți la Centrul Național de Fotbal de la Buftea înaintea turneului amical pe care-l vor disputa în Spania, în perioada 7-11 ianuarie, tricolorii U17 antrenați de Daniel Mogoșanu au susținut vineri, 1 februarie, testul Vameval.

“Este un test extrem de util pentru ca antrenorii să cunoască foarte bine stadiul pregătirii fizice pentru fiecare jucător în parte. Acest test te ajută să poți lua decizii tehnice, să știi câte minute poate evolua fiecare om din lot fără a risca o accidentare. În acest fel, dând acest test, ajutăm și cluburile de care aparțin jucătorii care vin la lot”, a declarat Aurel Țicleanu, vicepreședinte al Comisiei Tehnice.

Și selecționerul naționalei U17, Daniel Mogoșanu, este mulțumit de modul în care jucătorii s-au prezentat la testul Vameval. “În mare parte, jucătorii care compun acest grup au avut rezultate care mă mulțumesc”, a spus Mogoșanu, care a vorbit și despre programul viitor al echipei: “Vom merge în Spania acolo unde vom susține trei teste importante, dar din păcate nu voi avea toți jucătorii la dispoziție pentru că Ianis Stoica și Alexi Pitu sunt la echipele lor de club, la fel ca portarul Sava și căpitanul, Drăgușin”.

În încheiere, selecționerul U17 a vorbit și despre grupa de la Turul de Elită: “Este o grupă din care fac parte echipe de un nivel foarte bun, dar eu am încredere că ne putem califica. Jucătorii mei au demonstrat și la turneul de calificare din Ungaria că formează un grup puternic”.

Tricolorii U17 vor pleca marți în Spania, acolo unde vor susține trei partide de verificare.

Cele trei meciuri se vor disputa în regiunea La Manga, conform următorului program:

7 februarie, ora 15:00 (locală): Suedia U17 – România U17
9 februarie, ora 15:00 (locală): Cehia U17 – România U17
11 februarie, ora 18:00 (locală): Norvegia U17 – România U17

În martie, începe Turul de Elită

Tricolorii pregătesc meciurile din cadrul Turului de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European, care sunt programate în luna martie.

România va face parte din grupa 1, alături de Italia, Austria și Turcia. Meciurile se vor disputa în Turcia, Antalya, conform următorului program:

20 martie 2018: Italia – Turcia, România – Austria
23 martie 2018: Italia – România, Austria – Turcia
26 martie 2018: Italia – Austria, Turcia – România

La turneul final găzduit de Irlanda, în perioada 3-19 mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.

Lotul convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu pentru acțiunea din Spania:

Portari: Alexandru Tătaru (ACS Centru de performanță Rapid), Raul Opric (CFR Simeria)

Fundași: Darius Grosu (Viitorul Constanța), Denis Bolenyi (FCSB), Mădălin Pascu (ACS Sportul Chișcani), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui), Daniel Vita (Academia Puskas/Ungaria), Ionuț Badea (Alcorcon/Spania), Alexandru Chilili (FC Voluntari)

Mijlocași: Alexandru Crivac (FC Viitorul), Szondi Botond (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Denis Guță (U Craiova 1948 Club Sportiv) , David Vraciu (CF Torre Levante/Spania), Ahmed Bani (Dinamo București), Victor Lolea (CSM Școlar Reșița), Alexi Pitu (FC Viitorul), Constantin Grameni (FC Viitorul), Leon Peto (FSV Mainz/Germania)

Atacanți: Louis Munteanu (FC Viitorul), Theodor Corbeanu (Wolverhampton/Anglia)

*Concovat inițial, Andrei Iana (U Craiova 1948 Club Sportiv) s-a accidentat în cadrul antrenamentelor și nu a mai efectuat deplasarea în Spania