Naționala de futsal a României se află în plină pregătire în vederea meciurilor cu selecționata similară a Țărilor de Jos, confruntări ce contează pentru Grupa A a Elite Round-ului FIFA Futsal World Cup 2024.

Tricolorii au un succes, 3-1 cu Azerbaidjan, și un eșec, 3-4 cu Kazahstan, dar ocupă locul 2 în Grupa A, poziție ce asigură prezența în play-off-ul de calificare.

Cartierul general al tricolorilor de la Pitești, acolo unde vineri, 6 octombrie, ora 18:30, România va întâlni Țările de Jos, s-a animat încă de sâmbătă seară.

Kacsó Endre, selecționerul primei reprezentative, a programat câte două antrenamente zilnic. Optimismul este la mare înălțime în tabăra tricolorilor.

Andrei Crăciun: „Atmosfera în sânul echipei noastre este una foarte bună. Toată lumea e conectată la dubla cu Țările de Jos, în care ne dorim să luăm toate punctele puse în joc. Ne vom confrunta cu un adversar care are jucători puternici, tehnici și care știm că își vor juca ultima lor șansă de a prinde unul din primele două locuri! Avem încredere mai ales după jocurile cu Azerbaidjan și Kazahstan, avem încredere  în șansele noastre și îi asigurăm pe toți cei care țin la echipa națională că vom da absolut tot ce depinde de noi pentru a  ajunge la Campionatul Mondial. Este tot ceea ce își dorește un jucător. Vreau să le transmit și iubitorilor de futsal că îi așteptăm în număr cât mai mare alături de noi. Jucăm într-o sală superbă, aici, la Pitești. Promitem să nu îi dezamăgim. Avem nevoie de sprijinul lor. Hai, România!”

Iszlai Richárd: „Urmează dubla cu Țările de Jos, două meciuri foarte grele. Adversara are jucători de mare calitate, dar dacă vrem să avem șanse mari la calificare atunci trebuie să câștigăm ambele meciuri, obligatoriu. Eu cred că suntem o echipă bună. Vom da totul pentru calificare. Atmosfera la echipă este foarte bună, cred că momentan suntem cei mai uniți. Sala de aici de la Pitesti este superbă, parchetul este foarte bun, rapid, o să ne fie de folos și sperăm ca publicul să umple sala, să ne fie alături și să ne ajute!”

Darius Nastai: „Atmosfera în cadrul echipei a fost și este mereu una foarte bună, așteptările noastre pentru cele două meciuri sunt pozitive ne dorim cu siguranță să învingem în ambele partide. Cunoaștem adversarul, am analizat cele mai recente meciuri , este un adversar puternic, dar putem să învingem în cele două confruntări. Șansele noastre de calificare sunt destul de mari, cu toții ne dorim o calificare la Campionatul Mondial. Ne simțim bine la Pitești. Avem parte de o sală foarte frumoasă, așteptam ca fanii să vină în număr cât mai mare să ne fie alături!”

Iată lotul României pentru „dubla” cu Țările de Jos:

Portari: Petrișor Toniță (CS United Galați), Theodor Lungu (CFR Timișoara)

Jucători de câmp: Valentin Ilaș (CFR Timișoara), André Luis Sasse (FK Chrudim / Cehia), Paulo Josué Letra Costa Ferreira (CD Póvoa / Portugalia), Felipe Pinto Viana de Oliveira (Kazma Futsal Club / Kuwait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (toți trei CSM Deva), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), István Hadnagy, Iszlai Richárd (ambii FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați)

Iată programul naționalei României:

  • 30 septembrie: reunirea lotului
  • 6 octombrie: România – Țările de Jos, „Pitești Arena” – Pitești, ora 18:30
  • 8 octombrie: plecare spre Țările de Jos
  • 10 octombrie: Țările de Jos – România, „Topsportcentrum” – Almere

Articol de Adi Dobre