Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit, miercuri, 14 aprilie, confruntarea dintre naționalele României și Macedoniei de Nord, meci contând pentru ultima etapă a preliminariilor pentru UEFA Futsal EURO 2022.

Aflată pe locul trei în Grupa a 4-a, prima noastră reprezentativă era obligată să învingă și, în același timp, să spere într-un succes al liderului Bosnia și Herțegovina pe teren propriu, la Zenica, în fața Serbiei, pentru a încheia pe poziția secundă.

Elevii lui Robert Lupu și-au făcut datoria și nu le-au dat nicio șansă adversarilor. La pauză, scorul a fost 6-0 pentru ai noștri, după un autogol al lui Arsovski, a dublă a lui Savio și reușitele lui Felipe Oliveira, Szocs și Paulo Ferreira. Din păcate, de la Zenica veștile nu erau bune. După ce Bosnia și Herțegovina a condus cu 1-0, în doar două minute sârbii au punctat de trei ori și au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri.

În repriza a doua, tricolorii au continuat jocul bun și au mai punctat de trei ori prin Ribeiro, Felipe Oliveira și din nou Savio. Oaspeți au înscrie și ei golul de onoare prin Petrovic. O victorie frumoasă pentru România, dar un succes care nu ne califică la Campionatul European din 2022, după ce în celălalt meci al grupei rezultatul de la pauză nu s-a mai schimbat.

Iată rezultatele din Grupa a 4-a de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor:

Etapa I
Bosnia și Herțegovina – Macedonia de Nord 2–1
România – Serbia 2–2

Etapa a II-a
Serbia – Bosnia și Herțegovina 2–4
Macedonia de Nord – România 2–2

Etapa a III
România – Bosnia și Herțegovina 2–3
Serbia – Macedonia de Nord 1–1

Etapa a IV-a
Macedonia de Nord – Serbia 1–6
Bosnia și Herțegovina – România 5–0

Etapa a V-a
Macedonia de Nord – Bosnia și Herțegovina 2-3
Serbia – România 4-4

Etapa a VI-a
Bosnia și Herțegovina – Serbia 1-3
România – Macedonia de Nord 9-1

Clasament:
1. Bosnia și Herțegovina 15p;
2. Serbia 9p;
3. România 6p;
4. Macedonia de Nord 2p

Iată lotul României:
Portari: Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc)i
Jucători de câmp: Cristian Matei (Imperial WET Miercurea Ciuc), Szocs Laszlo (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Octavian Cireș (CS United Galați), Manya Szabolcs (Kecskemet), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Paulo Ferreira (Recreativo Candoso), Savio Valadares (Kairat Almatî), Ique Ribeiro (KS Construct), Felipe Oliveira (Jaen), Valentin Ilaș (CFR Timișoara)

ARTICOL DE ADI DOBRE