Echipa națională a României a ajuns sâmbătă seară la Belgrad, acolo unde luni, 10 septembrie, de la ora 20:45 (ora locală), o oră mai târziu în țară, va întâlni reprezentativa Serbiei.

Duelul contra echipei antrenate de Mladen Krstajic este cel de-al doilea joc pe care tricolorii îl vor susține în Liga Națiunilor. În prima partidă, la Ploiești, România a încheiat la egalitate, scor 0-0, împotriva Muntenegrului.

După un zbor care a durat 50 de minute până în capitala Serbiei, echipa națională a fost întâmpinată la sosirea la hotel de doamna ambasador a României la Belgrad, Oana-Cristina Popa.

Din lotul care a făcut deplasarea la Belgrad lipsesc Vlad Chiricheș, Mihai Pintilii și Eric Bicfalvi, toți trei cu probleme medicale.

Tricolorii au programată mâine seară, de la ora 19:00 (ora locală), ședința oficială de pregătire, aceasta fiind precedată de conferința de presă a selecționerului Cosmin Contra și a unui jucător.

Programul grupei 4, seria C, din Liga Națiunilor UEFA:

7 septembrie: România – Muntenegru 0-0, Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadic 38-pen.)

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Despre formatul Ligii Națiunilor:

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.