Luni, 10 iunie, elevii lui Mirel Rădoi au avut parte de o surpriză: au efectuat o ședință de pregătire la piscina hotelului unde sunt cazați.

Al doilea antrenament al zile a fost unul diferit de ceea ce s-a lucrat până acum în cantonamentul din Italia. Astfel, la ora 18.30, tricolorii U21 s-au prezentat la piscina hotelului, unde, sub comanda preparatorului fizic Horațiu Baciu s-au antrenat în apă.

Timp de aproximativ 30 de minute jucătorii au efectuat diferite exerciții în piscină. Selecționerul Mirel Rădoi și staff-ul său au privit de pe margine și au glumit cu jucătorii. La finalul ședinței de pregătire jucătorii au avut la dispoziție 20 de minute de distracție.

“A fost un antrenament de regenerare, acesta având o multitudine de beneficii pentru organismul sportivilor. Prin exerciții specifice, am pus în miscare circulația sângelui crescând astfel oxigenarea organismului după efort. Am ales ca acest antrenament să fie făcut în bazin pentru a proteja articulațiile, tendoanele și ligamentele jucătorilor, deja solicitate în urma antrenamentelor intense”, a explicat Horațiu Baciu, preparatorul fizic la reprezentativei U21.

Din cei 16 fotbaliști care erau prezenți în Italia la momentul respectiv, a absentat de la acest antrenament Vlad Dragomir. Mijlocașul legitimat la Perugia a fost la un cabinet stomatologic pentru a își trata o măsea.

Înainte de această ședință de pregătire, Virgil Ghiță a dialogat cu reprezentanții presei prezenți în cantonamentul tricolorilor: “Avem nevoie de un rezultat bun în primul meci, în fața Croației. Apoi vom vedea ce va fi. Noi avem încredere în noi, știm ce putem să facem pe teren. Sunt sigur că vom avea și suportul publicului. Au fost cu noi mereu, chiar și la meciurile din deplasare. Vor veni și acum, în Italia. Ne dorim să ajungem în semifinale și să ne calificăm la Jocurile Olimpice”.

Pe 15 iunie, tricolorii se vor muta în orașul Forli, situat la 30 de km de Cesena, unde se vor caza la Grand Hotel Forli. Aici se va sta pe durata turneului final.

Trimite până pe 15 iunie 2019 un mesaj și o fotografie pentru România U21! Acestea vor ajunge la tricolori în cantonamentul lor de la Euro și poți câștiga tricourile lor de la Campionatul European!

TRANSMITE MESAJUL TĂU AICI!

Cei 23 de jucători convocați de Mirel Rădoi la EURO 2019:

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Lista adițională îi cuprinde pe următorii: Mihai Butean (Astra), Deian Sorescu (Dinamo), Denis Ciobotariu (Dinamo), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (Concordia Chiajna), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Lorand Fulop (FC Botoșani), Valentin Costache (CFR Cluj), Valentin Gheorghe (Astra).

16 iunie, antrenament deschis publicului

Pe 16 iunie, atunci când e programat primul antrenament al tricolorilor pe perioada turneului final, publicul și reprezentanții mass-media vor avea acces pe toată durata acestuia. Ședința de pregătire se va desfășura la Stadio Tonino Pantieri din Meldola, acolo unde vor avea loc toate antrenamentele tricolorilor pe durata Campionatului European.

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.