Fetele pregătite de Irina Giurgiu au așteptat disputarea tuturor jocurilor din această etapă preliminară pentru a vedea dacă merg la Turul de Elită.

În această ultimă fază a calificărilor pentru Campionatul European feminin U17 de anul viitor, pe lângă primele două locuri din grupa preliminară, au mers și cele mai bune patru locuri 3.

În urma disputării tuturor meciurilor din cele 11 grupe, România a obținut calificarea în calitate de una dintre cele mai bune ocupante ale pozițiilor 3.

România a încheiat pe locul trei Grupa 2 de calificare disputată în luna septembrie, cu patru puncte acumulate. Tricolorele au remizat cu Turcia (4-4), au pierdut cu Elveția (0-8) și au învins Moldova (2-0). Punctul obținut în jocul cu Turcia a fost decisiv în calificarea junioarelor în ultima fază a competiției înainte de EURO WU17 din 2020!

Astfel, ambele reprezentative feminine implicate în calificări în această toamnă, U17 și U19, continuă lupta pentru calificarea la EURO 2020! Următoarea etapă este programată în luna martie, anul viitor, tricolorele urmând să-și afle adversarele de la “Elită” pe 22 noiembrie, în urma tragerii la sorți de la Nyon.

La EURO 2020, din luna mai, turneu găzduit de Suedia, merg cele șapte câștigătoare de la Turul de Elită plus echipa gazdă, Suedia.