in meciul de fotbal feminin dintre Romania si Elvetia, contand pentru Preliminariile Campionatului European din 2022, desfasurat fara spectatori pe Stadionul central din cadrul Centrului National de Fotbal de FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Reprezentativa feminină a României debutează în această toamnă într-o nouă campanie de calificare, pentru Campionatul Mondial din 2023, găzduit de Australia și Noua Zeelandă! 

Tricolorele vor disputa primul joc pe teren propriu, împotriva ultimului adversar din campania trecută, Croația. Meciul se va disputa pe 17 septembrie, ora și locația urmând a fi anunțate ulterior.

Următorul joc din prima stagiune se va disputa tot acasă, împotriva Lituaniei, pe 21 septembrie!

Iată programul complet al Grupei G: 

17 septembrie 2021: Italia – Moldova, Elveția – Lituania, ROMÂNIA – Croația
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția, Croația – Italia, ROMÂNIA – Lituania

22 octombrie 2021: Italia – Croația, Elveția – ROMÂNIA
26 octombrie 2021: Lituania – Italia, Elveția – Croația

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția, ROMÂNIA – Moldova, Croația – Lituania
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova, Lituania – Elveția, ROMÂNIA – Italia

8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova

Format

Câștigătoarele celor 9 grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor desfășura un play-off în octombrie, la finalul căruia se va stabili și ultimele două țări participante din partea Europei.

Cele mai bine clasate echipe de pe locul 2 vor merge direct în runda 2 a play-off-ului. Celelalte 6 echipe ocupante a locurilor secunde vor desfășura 3 partide tur în prima rundă a play-off-ului. Cele 3 câștigătoare ale primei runde vor disputa partide tur împotriva echipelor deja calificate în runda 2 în baza unei trageri la sorți.

Ocupantele primelor 2 poziții din clsamentul play-off-ului (bazat pe rezultatele obținute în calificări și runda 2 de play-off) se vor califica la turneul final. A treia echipa câștigătoare de play-off va participa în play-off-urile inter-confederații.