Reprezentativa feminină a României debutează în această toamnă în preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2023! Tricolorele întâlnesc pe teren propriu naționalele Croației (17 septembrie, ora 20:30) și Lituaniei (21 septembrie, ora 20:30).

Ambele partide se vor disputa la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și vor fi transmise în direct pe PRO X.

Pornim la drum cu încredere și conștienți de miza acestei campanii de calificare! Am avut la dispoziție câteva luni să le cunosc pe fete, să le urmăresc și să conturăm astfel un lot competitiv cu care să atacăm aceste prime două jocuri din campania pentru Mondial. Am debutat pe banca tehnică a naționalei feminine chiar împotriva Croației, iar faptul că vom juca primul nostru joc oficial din această campanie tot împotriva lor reprezintă o oportunitate de a ne evalua. Ne bucurăm că ne putem baza și pe majoritatea jucătoarelor din străinătate. De asemenea, le urmărim și suntem alături și de jucătoarele care se recuperează după accidentări și ne dorim să le revedem sănătoase la următoarele acțiuni! 

Îmi doresc să încheiem septembrie cu 6 puncte, care să ne dea un moral bun pentru jocul cu Elveția din octombrie! Am încredere în fete, în ambiția lor și a noastră, a tuturor, de a obține o primă calificare la un turneu final, după care râvnim atât de mult”, a declarat selecționerul Cristian Dulca.

Tricolorele se vor reuni la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia duminică, 12 septembrie, unde vor sta pe toată perioada cantonamentului.

Lotul convocat de selecționerul Cristian Dulca pentru această acțiune:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Lavinia Boandă (ASD Cortefranca Calcio / Italia)

Fundași: Olivia Oprea (Vilarreal CF / Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Bianca Sandu (Diosgyori VTK / Ungaria), Melinda Nagy (Diosgyori VTK / Ungaria), Claudia Bistrian, Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului)

Mijlocași: Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Florentina Ancăș (Politehnica Timișoara), Ștefania Vătafu (Anderlecht / Belgia), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica / Portugalia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj)

Atacanți: Laura Rus, Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (U.C. Sampdoria / Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca)

Programul complet al Grupei G: 

17 septembrie 2021: Italia – Moldova, Elveția – Lituania, ROMÂNIA – Croația
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția, Croația – Italia, ROMÂNIA – Lituania

22 octombrie 2021: Italia – Croația, Elveția – ROMÂNIA
26 octombrie 2021: Lituania – Italia, Elveția – Croația

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția, ROMÂNIA – Moldova, Croația – Lituania
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova, Lituania – Elveția, ROMÂNIA – Italia

8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova

Format

Câștigătoarele celor 9 grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor disputa un play-off în octombrie, care va trimite încă două echipe la Mondial și o alta la barajul cu o națională dintr-o altă confederație.

Cele 3 echipe de pe locurile secunde cu cel mai bun punctaj merg direct în runda a II-a a play-off-ului. Celelalte 6 echipe ocupante ale locurilor secunde vor disputa un meci de baraj într-o singură manșă. Câștigătoarele primei runde vor întâlni, în urma unei tragere la sorți, echipele calificate direct în faza a doua.

Cele 3 învingătoare ale rundei a II-a vor fi clasate în funcție de rezultatul obținut în această fază cumulat cu parcursul din grupele preliminare (eliminând partida cu echipa de pe locul 6). Cele mai bune două vor merge la Cupa Mondială, în timp ce a treia echipă va participa la un baraj cu o națională dintr-o altă confederație.