Selecționata feminină a României începe un nou drum spre un turneul final pe 8 octombrie, la Cluj-Napoca.

Tricolorele debutează în preliminariile pentru Campionatul European din 2021 împotriva Belgiei, adversar pe care reprezentativa noastră l-a întâlnit și în calificările pentru Cupa Mondială. Fetele pregătite de Mirel Albon au pierdut atunci la limită ambele partide, 2-3 la Leuven și 0-1 la Botoșani!

E toamna fetelor, se poartă fotbalul!

Tricolorele revin pe stadionul CFR-ului, unde au atins la finalul preliminariilor trecute un nou record de asistență pe stadion: 7111 spectatori le-au susținut din tribune pe fete la barajul cu Portugalia.

Naționala feminină are nevoie de suportul publicului clujean în debutul acestei campanii în care întâlnește cel mai greu adversar din grupă: Belgia! Vă așteptăm în număr cât mai mare pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”! Să stabilim împreună un nou record de asistență pe stadion!

Lotul convocat pentru partida cu Belgia: 

Portari: Mirela Pop (”U” Olimpia Cluj), Lavinia Boandă (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Olivia Oprea (CD Pozoalbense Femenino/Spania), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori/Ungaria), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Kinga Barabasi (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Mijlocași: Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (St. Mihály Futball Club/Ungaria), Beatrice Tărășilă (”U” Olimpia Cluj), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Ștefania Vătafu (Anderlecht/Belgia), Andreea Voicu (”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Laura Rus (Anderlecht/Belgia), Florentina Olar, (FC Nordsjaelland/Danemarca) Cosmina Dușa (Konak Belediyespor)

Andreea Părăluță, indisponibilă pentru jocul cu Belgia

Goalkeeper-ul echipei naționale a suferit o accidentare în al doilea joc din campionat, disputat împotriva formației Real Sociedad.

În minutele de prelungiri ale partidei, Andreea s-a accidentat la brațul drept, investigațiile indicând o entorsă de gradul 2 la ligamentul colateral al cotului. Perioada de recuperare a acestei accidentări este între 4 și 6 săptămâni, astfel că Andreea va rata jocul cu Belgia, din debutul campaniei de calificare pentru EURO 2021, de la Cluj-Napoca!

Îmi pare rău că nu sunt alături de fete la acest început de drum, însă îmi doresc să mă recuperez cât mai bine, pentru a putea reveni la acțiunea din noiembrie. Va fi un meci greu, însă sper să începem cu o victorie această nouă campanie”, a declarat Andreea Părăluță.

Din nefericire, lista jucătoarelor indisponibile pentru primul joc din calificări, contra Belgiei, este destul de lungă: Isabelle Mihail, Adina Giurgiu, Alexandra Kuhnle, Melinda Nagy, Mădălina Marinescu, Sara Câmpean, Cristina Carp și Mara Bâtea nu vor face parte din lotul pentru această acțiune.

Rezultatele și Programul Grupei H din preliminarii:

29.08.2019: Lituania – Croația 1-2
03.09.2019: Elveția – Lituania 4-0; Belgia – Croația 6-1
4.10.2019: Lituania – Elveția
8.10.2019: ROMÂNIA – Belgia, Elveția – Croația
8.11.2019: ROMÂNIA – Lituania, Croația – Belgia
11.11.2019: Belgia – Lituania, Elveția – ROMÂNIA
10.04.2020: Croația – Lituania
14.04:2020: Belgia – Elveția, Croația – ROMÂNIA
05.06.2020: Lituania – ROMÂNIA
09.06.2020: Lituania – Belgia, ROMÂNIA – Elveția
18.09.2020: Belgia – ROMÂNIA, Croația – Elveția
22.09.2020: Elveția – Belgia, ROMÂNIA – Croația

Cu excepția României, toate celelalte formații au disputat cel puțin un meci din actuala campanie.

Belgia 1 1 0 0 6-1 3
Elveția 1 1 0 0 4-1 3
Croația 2 1 0 1 3-7 3
Lituania 2 0 0 2 6-1 0
România 0 0 0 0 0-0 0

La turneul final se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe alături de cele mai bune trei locuri doi, cărora li se alătură țara-gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei echipe care se vor califica la EURO 2021.