Ca urmare a situației la nivel mondial privind pandemia de coronavirus, FIFA a luat decizia de a reloca tragerea la sorți a competițiilor de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice. Inițial, evenimentul era programat la Tokyo, pe 18 aprilie.

Astfel, tragerea la sorți va avea loc la sediul forului din Zürich, în Elveția, în data de 23 aprilie, fără participarea reprezentanților țărilor calificate la turneele de fotbal masculin și feminin. Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul fifa.com.

De asemenea, FIFA a hotărât să anuleze workshop-ul și inspecțiile facilităților din Tokyo, programate inițial în aceeași perioadă cu tragerea la sorți.

“Monitorizăm cu atenție situația din Japonia împreună cu colegii noștri organizatori ai Jocurilor Olimpice de la Tokyo și vom reveni cu informații noi atunci când acestea vor fi disponibile”, se încheie comunicatul FIFA.

România s-a calificat la Jocurile Olimpice în urma performanței naționalei U21 de la Campionatul European 2019, atunci când tricolorii pregătiți de Mirel Rădoi au atins faza semifinalelor. Naționala noastră va participa după 56 de ani la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice, programat momentan să debuteze în data de 23 iulie.