foto: HNS

România Under 19 pregătită de Adrian Văsîi va disputa în perioada 23-29 martie meciurile din grupa decisivă pentru calificarea la Campionatul European. Partidele vor fi live pe YouTube FRF TV!

Naționala Under 19 a României va juca în această lună pentru un loc la EURO U19 din Slovacia. Tricolorii vor evolua la Turul de Elită în perioada 23 – 29 martie, în Croația, acolo unde vor mai întâlni, pe lângă țara gazdă, Georgia și Islanda.

În urma Turului de Elită vor obține calificarea la EURO câștigătoarele celor 7 grupe. Așadar, doar locul 1 din grupa noastră înseamnă calificare! Celor 7 câștigătoare de grupe li se va alătura țara gazdă, Slovacia. Turneul final va avea loc în perioada 18 iunie – 1 iulie 2022.

Reunirea lotului nostru are loc mâne, 19 martie, urmând ca plecarea către Croația să fie ziua următoare, pe 20 martie.

ADVERSARII ROMÂNIEI

Tricolorii s-au calificat la Turul de Elită după un parcurs bun în grupa preliminară din care au mai făcut parte Turcia (gazdă), Letonia și San Marino. Astăzi, descoperim adversarii din ultima etapă spre EURO!

CROAȚIA

 • Gazda grupei de Elită a fost și gazda grupei preliminare, pe care a câștigat-o în fața Gibraltarului (7-0), Armeniei (2-0) și Scoției (1-1).
 • Selecționer este Josip Simunic (44 ani), fostul mare internațional croat, participant la două Cupe Mondiale și trei Campionate Europene, jucător emblematic al anilor 2000 în Bundesliga. Este ajutat de Mate Bilici și Niko Kranjcar, alți doi foști jucători cunoscuți și internaționali croați.
 • Cei mai bine cotați jucători croați U19 din circuitul naționalei sunt atacantul Vidovici (2 milioane euro), legitimat la echipa secundă a lui Bayern Munchen pentru care are 12 goluri în 22 de partide din acest sezon!, și mijlocașul defensiv Rak (1,5 milioane euro) de la Sibenik, titular meci de meci în prima ligă din Croația.

GEORGIA

 • A impresionat câștigând grupa preliminară în fața gazdelor, Norvegia (1-0), a Țării Galilor (0-0) și reprezentativei din Kosovo (1-0), așadar fără gol primit!
 • Vasil Maisuradze (50 ani) e selecționer U19 din august 2020, după ce anterior a pregătit reprezentativele Georgiei la nivel U17, U18, U20 și U20, alternând mandatele cu perioade de antrenor secund la nivel de club, în fotbalul intern.
 • Doi dintre cei mai promițători jucători georgieni sunt mijlocașul central Gagnidze care joacă în prima ligă din Rusia, la FC Ural, și e cotat la 0,8 milioane euro, alături de extrema stânga Abuashvili, legitimat din vara anului trecut la echipa secundă a lui FC Porto.

ISLANDA

 • A terminat pe locul secund în grupa preliminară după 3-1 cu gazdele din Slovenia, 2-1 cu Lituania și 0-3 cu Italia, câștigătoarea grupei.
 • Din ianuarie 2021, selecționer este fostul internațional islandez Olafur Skulason, legat inclusiv de naționala feminină U15 și fost antrenor secund în prima ligă din Islanda. Ca jucător, Skulason a fost legitimat la Arsenal și a mai activat în primele ligi din Suedia, Turcia, Belgia sau Danemarca.
 • Cei mai bine cotați jucători sunt mijlocașul central Haraldsson, legitimat la Copenhaga și cu meciuri în acest sezon la seniori (0,6 milioane euro), alături de Hlynson, care evoluează pe aceeași poziție dar pentru echipa secundă la Ajax Amsterdam, om de bază sezonul curent în al doilea eșalon din Olanda.

PROGRAMUL TURULUI DE ELITĂ – MECIURILE ROMÂNIEI, LIVE PE YOUTUBE FRF TV!

Miercuri, 23 martie

 • Croația – Islanda, ora 13:00, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac)
 • România – Georgia, ora 16:30, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

Sâmbătă, 26 martie

 • Croația – România, ora 13:00, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac)
 • Georgia – Islanda, ora 16:30, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

Marți, 29 martie

 • Georgia – Croația, ora 13:00, Branko Čavlović-Čavlek (Karlovac)
 • Islanda – România, ora 13:00, Gradski stadium Velika Gorica (Velika Gorica)

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)

Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasa (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (FK Csikszereda), Costin Amzar (SC Dinamo 1948)

Mijlocași: Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Mihai Luca (S.P.A.L./Italia), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Albert Hofman (Universitatea Cluj), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Andrei Doru (Politehnica Timișoara)

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța)