Marea provocare a anului 2024 este participarea României la EURO, turneul final din Germania la care tricolorii pregătiți de Edward Iordănescu s-au calificat din postura de echipă neînvinsă și câștigătoare a grupei preliminare.

În așteptarea EURO 2024, descoperim top 4 date esențiale din calendar legate de turneul final și de participarea noastră la marea sărbătoare a fotbalului continental la nivel de reprezentative.

Sunt datele pe care orice suporter român trebuie să și le noteze pentru o vară care se anunță a fi de neuitat!

21 martie: știm cele două variante pentru ultimul adversar din grupe!

Pe data de 26 de martie se va disputa finala play-off-ului de calificare la EURO 2024, dar în prealabil se vor disputa semifinalele barajului, pe 21 martie.

Vom avea, într-o singură manșă, Bosnia-Herțegovina versus Ucraina și Israel versus Islanda, cu câștigătoarele calificate în finala de totul sau nimic, tot într-o singură manșă programată.

26 martie: știm împotriva cui debutăm la EURO 2024!

Pe data de 26 de martie se va disputa finala play-off-ului de calificare la EURO 2024 din care vom afla ultimul adversar din grupa Belgia, România, Slovacia. Această națională va fi primul adversar pentru tricolori la EURO 2024, în data de 17 iunie, meci programat la Munchen.

7 iunie: lotul final al României

Potrivit regulamentului competiției, fiecare reprezentativă calificată la EURO 2024 are ca termen-limită de anunțare a lotului final pentru Campionatul European data din calendar cu 7 zile înaintea meciului de deschidere.

Așadar, având în vedere că primul meci de la EURO 2024 este programat pe 14 iunie, data de 7 iunie este ultima în care selecționerul Edward Iordănescu poate aduce modificări lotului tricolor compus din 23 de jucători.

14 iunie: start EURO 2024!

Este data la care, prin partida dintre Germania, reprezentativa țării-gazdă, calificată automat la turneul final, și Scoția, din cadrul grupei A, începe oficial EURO 2024.

Pentru România, datele de disputare ale partidelor din grupă vor fi însă 17 iunie (Munchen), 22 iunie (Koln) cu Belgia și 26 iunie (Frankfurt) cu Slovacia.