Finala Ligii I la futsal ediția 2020-2021 continuă în acest week-end la Galați. După primele două meciuri jucate la Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc, Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați, echipele care domină competiția internă în ultimii trei ani, se află la egalitate.

United și Imperial WET vor fi din nou față în față în acest week-end la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați. Harghitenii au ajuns pe malul Dunării vineri după amiază cu tot lotul valid. Jucătorii ciucani au trecut bine testele Covid. Eliminat în partida precedentă, Küsmödi Tamás nu va putea evolua sâmbătă.


„Acum doi ani am cucerit primul nostru titlu chiar pe terenul celor de la United Galați. Ar fi extraordinar să repetăm isprava din 2019! Știm că nu va fi ușor, dar suntem hotărâți să învingem măcar într-o partidă pentru a putea juca meciul decisiv acasă la Miercurea Ciuc”, spun harghitenii.

După succesul din meciul doi al finalei, gălățenii sunt foarte optimiști. Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, avertizează însă că cele două dispute de la Sala „Dunărea” vor fi infernale: „Teoretic putem tranșa soarta finalei în favoarea noastră în acest week-end! Același lucru îl pot spune însă și ciucanii! Ne dorim din suflet să nu ne mai deplasăm la Miercurea Ciuc și să rămânem acasă pentru a sărbători titlul de campioni! Ne așteaptă însă două meciuri infernale în care se poate întâmpla orice. Mă bucur că toți jucătorii au trecut cu bine testele Covid. Din păcate, în primul meci, cel de sâmbătă, nu vom putea conta pe Andrei Crăciun, eliminat în cel de-al doilea meci al finalei. Andrei e om de bază, e unul dintre internaționalii noștri și ne va lipsi, asta e sigur. Nu avem lotul numeros de care se bucură adversarul nostru, dar compensăm prin ambiție, prin dăruire, prin unitate. Sper într-un deznodământ favorabil”.

Eliminat în minutul 16 al meciului doi de la Miercurea Ciuc, Andrei Crăciun va fi marea absență din lotul gălățenilor. Crăciun spune că e mult mai greu în tribună decât pe teren: „Ne așteaptă din nou două meciuri foarte grele, două meciuri foarte echilibrate. United și Imperial WET sunt cele mai bun echipe din România, două echipe de același nivel, două echipe cu antrenori foarte buni. La cât de echilibrat e duelul din acest sezon, nimeni nu poate spune că știe în acest moment numele câștigătorei. Și, sincer, cred că suspansul va continua și după meciurile din acest week-end  de la Galați. Mă aștept la un meci decisiv.  Mi-aș dori însă din tot sufletul să rezolvăm finala în acest week-end, mai ales că jucăm acasă. Ce m-a impresionat la Ciuc în primele doup meciuri?! Harghitenii au un lot numeric superior. La fiecare meci doi-treiu jucători stau în tribună pentru că nu prind lotul! Au o echipă foarte valoroasă, echilibrată valoric, au experiență, știință a jocului. Care ar fi avantajele noastre?! La noi e valoarea grupului. Suntem foarte uniți. Ce va fi în week-end la Galați?! Vom aborda la victorie ambele meciuri. Am încredere că putem, chiar dacă spuneam mai devreme că ne-am putea aștepta și la meciul cinci! Nu voi juca mâine, dar o voi face duminică. Este incredibil de greu în tribună! E mult mai ușor pe teren! Sper să învingem”. 

Finala Ligii 1 de futsal se va desfășura în formatul cel mai bun din 5 meciuri, după următorul program:

Duminică, 18 aprilie, ora 16.00, Miercurea Ciuc: Imperial WET – CS United 6-3
Luni, 19 aprilie, ora 16.00, Miercurea Ciuc: Imperial WET – CS United 4-5
Sâmbătă, 24 aprilie, ora 15.30, Galați: CS United – Imperial WET (PROX)
Duminică, 25 aprilie, ora 15.30, Galați: CS United – Imperial WET (PROX)
Sâmbătă, 1 mai, ora 15.30, Miercurea Ciuc: Imperial WET – CS United (PROX) – dacă este nevoie

Iată loturile celor două formații:

CS United: Andrei Dinicuță – Sergiu Tacot, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Daniel Araujo / Ionuț Păduraru, Metei Boșneagă, Octavian Cireș, Robert Crișan, Florin Ignat, Marius Arhire, Iulian Cojocaru, Robert Cireș, Viorel Cojocâ

Imperial WET: Alin Robert Cârdei – Adrian Pânzaru, Cristian Matei, Dos Santos, Uhelliton B. Souza / Farkas Attila, Küsmödi Tamás, Miklós Tamás, Biró Attila, Ti fán Tamás, Andrian Lașcu, Iszlai Richárd, Duque Velasco, Bogdan Covaci

Meciul trei al finalei:
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc, (Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați)
Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureș) / Liviu Chița (Pitești)
Observatori: Gabriel Gherman, Frusin Florea (București)

Articol de Adi Dobre