Federația Română de Fotbal continuă proiectul prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare județ din țară.

Joi, 21 octombrie 2021, la Satu Mare, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, împreună cu primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, au inaugurat un teren de fotbal cu suprafață de joc artificială, al zecelea din proiectul investițional al FRF.

Amenajarea terenului sintetic de fotbal din Satu Mare face parte dintr-un proiect amplu început de Federația Română de Fotbal prin care se dorește construirea unui asemenea teren în fiecare județ din țară. Terenul sintetic situat în baza sportivă Dinamo din Satu Mare se alătură celorlalte terenuri finalizate din Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Deva, Râmnicu Sărat, Giurgiu și Târgoviște, iar acestora li se adaugă și terenul cu suprafață naturală de la Târgu Mureș.

“Mă bucur să văd că am reușit să realizăm acest teren și mulțumesc primăriei din Satu Mare pentru implicare, în special domnului primar care a înțeles importanța fotbalului pentru comunitate și a fost de acord să ne pună terenul la dispoziție pentru a-l amenaja. Arată foarte bine, e un proiect care a prins viață și care vine în sprijinul copiilor, reușind prin acest teren să le redăm copiilor bucuria de a practica fotbalul. Infrastructura este una foarte importantă, tot fotbalul românesc are nevoie de investiții în această zonă. În România, ca urmare a condițiilor meteo, aproximativ cinci luni din an terenurile cu gazon natural nu se pot folosi în condiții optime, astfel că terenurile cu suprafață sintetică sunt o soluție bună. Este cel mai mare proiect investițional al FRF, unul finanțat exclusiv din mediul privat, împreună cu sponsorii noștri am creat acest fond pe care l-am alocat în această direcție. Nu ne vom opri însă aici, am realizat deja astfel de terenuri la Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Buftea, Deva, Târgoviște, Buftea, Râmnicu Sărat și Giurgiu, iar curând ne dorim să mai inaugurăm încă unul, la Reghin. Proiectul va continua și în alte județe, bineînțeles cu sprijinul autorităților locale”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Administratorul terenului este Primăria Satu Mare, iar membrii afiliați FRF din județul Satu Mare îl pot folosi fără costuri.

La eveniment au mai participat Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, și Felix Grigore, managerul departamentului competiții din cadrul FRF.