Foto: cjsport.ro

Teodora Albon, președintele Asociației Județene de Fotbal Cluj, a fost delegată de către UEFA ca observator pentru arbitri la meciurile din Grupa A2 din cadrul turneului de elită pentru Campionatul European, rezervat echipelor reprezentative U17 de fotbal feminin.

Din această grupă fac parte echipele Angliei, Norvegiei, Belgiei și țării gazdă, Croația, meciurile urmând să aibă loc în perioada 12–18 martie.

România găzduiește meciurile Grupei A1 din cadrul turneului de elită, care se va desfășura în perioada 4-14 martie, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Din grupă mai fac parte reprezentativele U17 ale Cehiei, Poloniei și Estoniei.

Turneul final al Campionatului European U17 de fotbal feminin va fi găzduit de Estonia, în perioada 14-26 mai 2023. Alături de țara gazdă, vor merge la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe din runda 2, unde sunt calificate și tricolorele mici.

Campioana en titre este Germania, care a învins Spania în finala din 2022 și a câștigat al optulea titlu din ultimele 13 ediții, celelalte revenind Spaniei (4 titluri) și Poloniei (1 titlu).

Articol de Daniel Lazăr