© Emanuel Titus Iliesi

A rămas mai puțin de o săptămână până la Supercupa României la futsal de la Sighișoara, confruntare care va opune formațiile Informatica Timișoara și CS United Galați. Disputa din 25 august de la Sighișoara va marca totodată și debutul în noul sezon.

După o vacanță de vară lungă, Informatica Timișoara și United Galați sunt gata de start. Gălățenii s-au încălzit pentru Supercupa de la Sighișoara la Cupa Dunării „Nicolae Rainea”, competiție găzduită week-end-ul trecut și câștigată de trupa lui Florin Ignat.

După ce a pierdut câțiva dintre oamenii care au pus umărul la câștigarea primului titlu național pentru Timișoara, Informatica încearcă să strângă rândurile. Noul sezon nu înseamnă doar Supercupa, Cupa României și Liga I, ci și, sau mai ales, prezența, în premieră, în UEFA Futsal Champions League, cea mai tare competiție intercluburi din lume.

Sezonul trecut, Informatica a luat totul: Supercupa de la Lugoj, Cupa de la Miercurea Ciuc și titlul în Liga I. Trupa lui Robert Lupu rămâne și pentru următorul sezon una dintre favorite.

Supercupa României e așteptată cu nerăbdare la Sighișoara. Gazdele vor să facă din confruntarea dintre Informatica și CS United o adevărată sărbătoare. „Cred că Supercupa României este cel mai important eveniment, și mă refer aici atât la futsal, cât și la fotbalul mare, care a avut loc vreodată la Sighișoara. Suntem mândri că vom organiza un asemenea meci, mai ales că futsalul e un sport iubit la Sighișoara”, a declarat, pentru www.frf.ro, Sebastian Hajdu, președintele echipei de futsal Pro Tineret Sighișoara. „Avem deja tradiție în futsal. Promovarea în Liga I, care a avut loc în 2015, rămâne cea mai bună performanță a clubului nostru. Păcat însă că, din pricini finaciare, nu ne-am putut permite să jucăm în Liga I. Am continuat însă să existăm, să facem parte din acest fenomen, să creștem jucători. Avem două locuri 3 în ultimii ani cu echipa U19, la turneul final al Campionatului Național de la Iași în 2016 și la turneul final al Cupei României de la Arad de anul acesta”, a mai spus Sebastian Hajdu.

Alături de clubul Pro Tineret, evenimentul din 25 august e sprijinit de Primăria și de Consiliul Local Sighișoara. „Autoritățile sunt în continuare alături de noi, iar acest amănunt e cel mai important. Mă bucur de asemenea că idelile pe care le discutăm ori de câte ori ne întâlnim, noi, cei implicați în futsal, prind contur. Faptul că un meci așa cum e Supercupa poposește la Sighișoara sau în alt oraș fără futsal de Liga I înseamnă foarte mult. În primul rând popularizarea acestui sport. Vrem să ne ridicăm la înălțimea evenimentului”, a mai spus Sebastian Hajdu.

Supercupa de la Sighișoara se va juca sâmbătă, 25 august în Sala Sporturilor „Radu Voina”.

 

Articol de Adi Dobre