UPDATE 14 AUGUST

Florin Bratu a decis să mai trimită două convocări preliminare, pentru Alexandru Țârlea (Alaves/Spania) și Ricardo Farcaș (Siena/Italia).

ȘTIREA INIȚIALĂ 13 AUGUST

Cei doi selecționeri au anunțat jucătorii din străinătate chemați la loturile Under 21 și Under 20.

Naționala U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, pe 3 septembrie, și cu Georgia, pe 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 21:00. Pentru aceste două partide, Florin Bratu a apelat la Radu Drăgușin (Juventus Torino/Italia) și Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

De partea cealalată, România Under 20 pleacă la drum sub conducerea lui Bogdan Lobonț. Cea mai nouă națională de fotbal a României va evolua într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. Primele două partide pentru tricolorii U20 vor fi cu Portugalia, pe 2 septembrie, la Voluntari, și în Anglia, pe 6 septembrie. Pe lista lui Lobonț pentru aceste meciuri se găsesc: Răzvan Sava (Torino/Italia)Alexandru Borbei (Lecce/Italia)Eduard Duțu (Fiorentina/Italia)Darius Ghindovean (Duisburg/Germania)Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria)Matei Ilie (Padova/Italia),  Leon Peto (Mainz/Germania) și Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia).