Sâmbătă, 10 iunie, au avut loc simultan pe stadioanele care vor găzdui meciurile UEFA Under 21 Championship evenimentele de kick-off dedicate voluntarilor de la turneul final.

Peste 180 de voluntari, din cei 280 implicați în organizarea meciurilor, au participat la evenimentele de pe stadioanele Steaua, Giulești, Cluj Arena și „Dr. Constantin Rădulescu”. Toate arenele s-au conectat live cu Stadionul Steaua, de unde au vorbit Alexandru Cândea, Project Leader UEFA Under 21 Championship, Diana Pirciu, Volunteer Manager UEFA EURO 2020 în București, și Andrei Angelescu, Volunteer Manager UEFA Under 21 Championship 2023.

Pe parcursul evenimentului au transmis mesaje de încurajare și mulțumire pentru voluntari și Răzvan Burleanu, președintele FRF, Shurubel, fost ambasador al voluntarilor de la EURO 2020, Ianis Hagi, ambasador UEFA Under 21 Championship 2023, dar și reprezentanți ai naționalei U21, precum selecționerul Emil Săndoi, secundul Daniel Pancu și jucătorii Alexi Pitu și Bogdan Racovițan. 

Cu această ocazie, voluntarii au putut să cunoască echipele operaționale de pe fiecare stadion în parte, dar și să viziteze zone cheie din interiorul arenelor. De asemenea, în cadrul trainingului general al turneului, au aflat informații cheie despre program, responsabilități, turele de voluntariat și au descoperit în premieră designul uniformei de voluntar.

Pe 16 iunie, primii voluntari selectați o să își înceapă misiunile din cadrul turneului. Perioada operațională se întinde până pe 6 iulie – la o zi după ultimul meci găzduit în România.

Țara noastră va găzdui 15 meciuri ale turneului final: la București se vor disputa meciurile Grupei B, din care fac parte România, Spania, Ucraina și Croația, plus un meci din sferturile competiției și o semifinală. Iar la Cluj-Napoca se vor desfășura meciurile Grupei D în care se vor înfrunta Franța, Italia, Norvegia și Elveția și, apoi, un sfert de finală.

Partidele vor avea loc pe stadioanele Steaua și Rapid-Giulești în București și pe Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu la Cluj-Napoca. Biletele sunt disponibile pe under21tickets.ro.