Liga a II-a la futsal a programat în acest week-end meciurile contând pentru etapele 4, 5 și 6 din cele trei serii care compun al doilea eșalon valoric.

După mai mulți ani de pauză, Sala Sporturilor din Focșani a găzduit din nou meciuri de futsal. Gazdă a fost Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști, formație înscrisă în campionat în această vară.

Formația vrânceană a încheiat onorabil turneul de la Piatra-Neamț, primul din actualul sezon (o victorie, un egal și o înfrângere), și privea cu încredere meciurile din week-end. Ceea ce a urmat a fost însă peste așteptări. Sportul Ciorăști, echipă pregătită de tandemul George Ioniță – Romeo Drăgan, a bifat la turneul de la Focșani trei victorii din tot atâtea partide și e lider în Seria I Est!

George Ioniță: „E altceva la futsal”

„A fost ceva de vis, ceva incredibil. Planetele parcă s-au aliniat în favoarea noastră! Băieții au jucat extraordinar, au dovedit că formează un grup unit, ambițios, dornic de performanță. Chiar dacă nu e ușor, ne felicităm cu toții pentru alegerea făcută în vară de a ne înscrie în campionat. Am jucat fotbal o viață întreagă, dar nu credeam că voi avea trăirile de la futsal. E altceva la futsal. Domnul Nicoale Gabriel Braicău, primarul comunei noastre și cel care ne sprijină cu tot ce poate, a fost alături de noi la turneul de la Focșani. După prima zi mi-a spus că nu mai vine la sală fără pastile pentru inimă! Atât de intens trăim meciurile echipei noastre. Pentru prima oară am fost și gazde. Știam că nu va fi ușor, dar în același timp știam că ne vorm descurca, pentru că atunci când vrei să faci ceva, nu are cum să nu îți reușească. Cred că toate delegațiile au plecat mulțumite de la Focșani, unde am respectat tot protocolul, iar sala a fost caldă și la propriu și la figurat. Din păcate, ne lipsesc spectatorii”, a spus George Ioniță, antrenorul principal al echipei Sportul Ciorăști.

Liga a II-a

SERIA I Est

Etapa 4

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Fortius 2014 Buzău 11-3
ACS Futsal Poli Iași – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 6-6

Etapa 5

Fortius 2014 Buzău – Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 2-7
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – ACS Futsal Poli Iași 3-2

Etapa 6

Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști 0-4
ACS Futsal Poli Iași – Fortius 2014 Buzău 3-5

Clasament:
1. Sportul Ciorăști 13p;
2. Poli Iași 10p;
3. Fortius 6p;
4. Ceahlăul 5p

Pal Nandor: „Să sperăm că vom reuși să menținem același ritm”

SERIA a II-a Centru

Kereszthegy Remetea și-a continuat și la Corund parcursul perfect început la Lăzarea, la primul turneu din acest sezon al Seriei a II-a Centru. Gruparea harghiteană are maximum de puncte după șase etape și se îndreaptă vertiginos spre play-off.

„Am mai spus, echipa e aproape aceeași din sezonul trecut, ceea ce înseamnă că are omogenitate. În plus, jucătorii au mai câștigat experiență. După șase victorii în șase etape ne putem gândi la play-off, mai ales că ne cunoaștem deja foarte bine adversarii. Să sperăm că vom reuși să menținem același ritm și pe viitor și să nu cedăm primul loc”, a spus Pal Nandor, președintele echipei Kereszthegy Remetea.

Etapa 4

AS Inter Gheorgheni – Korondy Junior 2017 Corund 6-1
Kereszthegy Remetea – CSM Târgu Mureș 9-6

Etapa 5

Korondy Junior 2017 Corund – CSM Târgu Mureș 2-4
AS Inter Gheorgheni – Kereszthegy Remetea 5-7

Etapa 6

CSM Târgu Mureș – AS Inter Gheorgheni 5-6
Kereszthegy Remetea – Korondy Junior 2017 Corund 5-2

Clasament:
1. Remetea 18p;
2. Inter 12p;
3. CSM 4p;
4. Corund 1p

Timișoara, de neoprit!

În Seria a III-a Vest, CFR Timișoara pare să se îndrepte fără probleme către play-off. Bănățenii au punctaj maxim după șase runde și un golaveraj de invidiat, 52-9. Cel mai bun atac și cea mai bună apărare din Liga a II-a și-au dat mâna și în acest week-end la Sântămăria-Orlea, acolo unde s-a desfășurat cel de-al doilea turneu al Seriei a III-a din acest sezon.

SERIA a III-a Vest

Etapa 4

Metropolitan Ișalnița – ACS West Deva 9-3
Șoimii Șimand – CSF CFR 1933 Timișoara 2-9

Etapa 5

ACS West Deva – Șoimii Șimand 5-2
CSF CFR 1933 Timișoara – Metropolitan Ișalnița 5-2

Etapa 6

Șoimii Șimand – Metropolitan Ișalnița 4-5
ACS West Deva – CSF CFR 1933 Timișoara 2-10

Clasament:
1. CFR 18p;
2. Ișalnița 12p;
3. West 6p;
4. Șoimii 0p

Articol de Adi Dobre