Sala Sporturilor din Focșani a găzduit marți seară confruntarea dintre Sportul Ciorăști și Autobergamo Deva, epilogul etapei a V-a a Turului suplimentar al Ligii I Fortuna la futsal. Meciul, transmis în direct la Digi Sport 3, a fost unul dintre cele mai spectaculoase din actuala stagiune a Ligii I.

La primul sezon din istorie pe prima scenă a futsalului românesc, micuța echipă din comuna vrânceană Ciorăști a reușit să țină piept vedetelor de la Deva, revenirea de la 0-4 la 4-4 fiind una de poveste!

Fără spaniolul Antonio „Toni” Hinojosa Montero – suspendat, Autobergamo Deva pornea ca mare favorită în disputa de la Focșani. În sezonul regular, Deva a învins în ambele partide, la scor de tenis, 6-4 în deplasare, 6-0 pe teren propriu. Istoria părea că se va repeta și marți seară. După doar 11 minute și 7 secunde de la startul meciului, Autobergamo Deva conducea cu 4-0! Presingul, jocul în forță al liderului Ligii I, precum și intervențiile goalkeeper-ului Roberto Voin au descurajat echipa gazdă, care a ținut cu greu ritmul jocului. În plus, Gică Dospinescu, portarul grupării vrâncene și al naționalei de futsal a României, s-a accidentat și a fost înlocuit cu Marin Cristian, cel care avea însă să facă o partidă mare, închizând poarta echipei gazdă până la final.

Ovidiu Aramă a dat semnalul revirimentului trupei lui Marius Cozma și George Ioniță, cu un gol marcat în minutul 13. Chiar și înaceste condiții, Autobergamo Deva a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, unul ce părea liniștitor. La reluare, metamorfoza echipei Sportul Ciorăști a fost una spectaculoasă! Gazdele au început tare obligând liderul să se apere. Cu Ion Dumitru – căpitanul echipei, Marinică Plugaru și Vlăduț Dudău au tras echipa după ei. După doar 87 de secunde de la „restart”, Ion Dumitru l-a învins pe Voin. Dudău a marcat și el la mijlocul reprizei și, la 3-4, Autobergamo Deva, rămasă fără Sergiu Gavrilă, eliminat pentru două cartonașe galbene, a intrat în panică.

Victor Acosta, antrenorul oaspeților, a încercat un „5 contra 4”, dar vrâncenii au speculat imediat momentul și au înscris în poarta goală din propria jumătate prin același Vlăduț Dudău. Era minutul 36 și 19 secunde.

Deva a jucat până la final „5 contra 4” disperată să treacă din nou în avantaj pe tabela de marcaj. Sportul Ciorăști s-a apărat însă eroic și a încheiat astfel la egalitate un meci înaintea căruia foarte puțini îi dădeau vreo șansă! Egalul reușit de Sportul Ciorăști în fața armatei de vedete a lui Victor Acosta reprezintă poate cea mai mare surpriză din actualul sezon al Ligii I Fortuna la futsal.

„A fost o partidă incredibilă, cu un rezultat incredibil. Am spus inaintea meciului ca azi la Focșani va fi un meci de colecție. A fost mai mult decât atât”, a spus, la final, George Ioniță, tehnicianul echipei Sportul Ciorăști.

În urma acestui rezultat, Autobergamo Deva mai are un singur punct avans față de CS United Galați, dar și un meci mai puțin disputat. Până la finalul Turului suplimentar, Autobergamo mai are de jucat două partide, cu Luceafărul Buzău – pe teren propriu și cu CFF Clujana Cluj – pe teren propriu, plus restanța cu CFR Timișoara, din etapa a IV-a. CS United Galați va întâlni Sportul Ciorăști – pe teren propriu și Luceafărul Buzău – în deplasare.

Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva 4-4 (1-4), Sala Sporturilor – Focșani
Au marcat: Ovidiu Aramă (13), Ion Dumitru (22), Vlăduț Dudău (30 și 37) / Iulian Cojocaru (3, 10), Richard Iszlai (9), Bogdan Covaci (12)
Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc (ambii din Iași) – Romeo Preda (Brăila)
Observator: Gabriel Gherman (București)

Primele două clasate la finalul Turului Suplimentar vor fi calificate direct în semifinalele play-off-ului Ligii I Fortuna. Pentru cele două locuri rămase libere în „careul de ași” se vor confrunta următoarele patru clasate, astfel: Locul 3 vs Locul 6 și Locul 4 vs Locul 5.

În semifinale, câștigătoarea din partida Locul 3 vs Locul 6 va da piept cu a doua clasată la finalul Turului suplimentar, în timp ce echipa ce se va impune în duelul Locul 4 vs Locul 5 va întâlni ocupanta locului 1.

Meciurile din play-off se vor disputa după regula „cel mai bun din trei jocuri”, cu prima partidă pe terenul echipei clasată superior la finalul Turului suplimentar.

Liga I Fortuna, etapa a V-a a Turului suplimentar:

Luceafărul Buzău – CFF Clujana Cluj 6-1 (2-1)
CFR Timișoara – CS United Galați 5-6 (1-4)
Sportul Ciorăști – Autobergamo Deva 4-4 (1-4)

  • echipa FK Odorheiu Secuiesc a stat în această etapă

Clasament: 1. Autobergamo 35p (15 meciuri); 2. United 34p (16m); 3. Odorheiu Secuiesc 33p (16m); 4. CFR 1933 Timișoara 27p (16m); 5. Sportul Ciorăşti 17p (16m); 6. Luceafărul Buzău 16p (16m); 7. Clujana Cluj 3p (17m)

Etapa viitoare:

Duminică, 6 martie
CS United Galați – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști
Autobergamo Deva – Luceafărul Buzău

Marți, 8 martie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara

Articol de Adi Dobre