Vineri, 24 mai, Primăria Municipiului București si Federația Română de Fotbal au organizat evenimentul de lansare, la nivel local, a mascotei oficiale UEFA EURO 2020.

La festivitatea de lansare au participat Dorinel Munteanu și Gabriela Szabo, ambasadorii EURO 2020, dar și fostul internațional Lucian Sănmărtean, în calitate de eurostar al turneului final.

Mascota EURO 2020 le-a înmânat în mod simbolic celor trei invitați primele bilete pentru turneul final care se va disputa anul viitor.

Skillzy este un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii și scheme de ”miuță”. El creează o legătură unică între fanii fotbalului și cultura de stradă cu trucurile sale. Este un model pentru adolescenți cu abilitățile sale și pentru adulți cu atitudinea sa.

Mascota EURO 2020 și-a făcut debutul la Amsterdam, pe 24 martie, la meciul din calificările pentru EURO 2020 dintre Olanda și Germania. De atunci, străbate Europa să ajungă în toate cele 12 orașe gazdă ale EURO 2020. Vineri, 24 mai, acesta a fost prezent la București!

Skilzzy a fost invitat la turneul Mini EURO pentru copii U10, care se desfășoară în perioada 24-26 mai. Fazele finale ale acestuia vor avea loc pe Arena Națională. La Mini EURO participă 24 de echipe, cu numele a 24 de țări europene, simulând formatul turneului final care va fi găzduit anul viitor de 12 orașe europene, printre care și București.