Federația Română de Fotbal salută implementarea sistemului VAR la meciurile din Liga 1 începând din sezonul competițional 2020/21.

“În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției Casa Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR. În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga 1”, a anunțat LPF.

Federația Română de Fotbal a primit cu bucurie anunțul LPF făcut prin intermediul site-ului oficial și precizează că a demarat deja proiectul de implementare a sistemului VAR. FRF a susținut încă de la început necesitatea acestuia în Liga 1 și apreciază că LPF a reușit să găsească resursele financiare necesare. În același timp, Federația Română de Fotbal este pregătită să asigure resursele umane. În cadrul acestui proiect, la începutul verii, FIFA și UEFA au fost anunțate, în luna septembrie a fost format un grup de lucru în cadrul FRF, iar următorul pas este întâlnirea cu reprezentanții IFAB, întâlnire ce urmează să aibă loc în următoarele săptămâni. Astfel, Federația Română de Fotbal anunță că arbitrii vor fi pregătiți la startul sezonului viitor și, din acest punct de vedere, sistemul VAR va putea fi implementat, dacă și resursele financiare sunt asigurate.