Sursa foto: lpf.ro

Alexandru Deaconu, liderul proiectului de implementare a sistemului VAR în România, a susținut o prezentare în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal din 19 aprilie 2022.

Conducătorii cluburilor din Liga 1 au fost informați cu privire la stadiul pregătirii arbitrilor, care au analizat în acest început de an, în cadrul sesiunilor practice, peste 300 de meciuri cu durată redusă. Până la finalizarea pregătirii arbitrilor, care urmează să fie validată de FIFA în perioada următoare, mai este etapa care include folosirea sistemului VAR la jocuri amicale sau jocuri oficiale de juniori, cu intervenția asupra deciziilor din teren.

În cadrul prezentării sale, Alexandru Deaconu a reluat situațiile în care va putea interveni asistența video, exemplificându-le cu diferite clipuri video.

La finalul anului trecut, conducătorii cluburilor din Liga 1 au fost invitați la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru a se familiariza cu sistemul VAR și pentru a-i vedea la lucru pe arbitri în fața monitorului de analiză video a situațiilor de joc.