Astăzi, 10 martie, a avut loc la Grand Hotel București, un seminar la care au participat experți UEFA și reprezentanți ai autorităților implicate în organizarea Campionatului European Under 21.

Evenimentul care a avut loc azi se înscrie în bunele practici de organizare a evenimentelor sportive majore și a avut patru obiective:

  • Să ofere pregătire celor responsabili cu instruirea stewarzilor din România pentru turneul EURO U21.
  • Îmbunătățirea înțelegerii formatorilor de stewarzi și a managementului siguranței și securității;
  • Să le permită instructorilor să ofere apoi un program de instruire pentru stewarzi;
  • Prin programul de formare, să pună bazele unei forțe de muncă competente în ceea ce privește meseria de steward în România.

Au participat trei experți în securitate de la UEFA: Zoran Cvrk, Victoria von Doderer și Chantal Hectors, dar și patru instructori UEFA: Frank Wijnveld, Lukasz Nalewaj, Kate Adey și Chris Baker. Aceștia s-au adresat reprezentanților autorităților publice din țara noastră, din București și din Cluj-Napoca: jandarmerie, poliție, ISU, pompieri, firma de pază.

Printre oaspeți s-au aflat și Michel van Praag, președintele Comisiei UEFA pentru Securitate pe Stadioane, și Pavlica Zelljko, Șef Operațiuni UEFA Siguranță și Securitate.

“Suntem onorați și ne face o mare plăcere să participăm la acest eveniment sportiv major la doi ani după ce am fost implicați în organizarea EURO 2020, competiție care s-a desfășurat fără niciun incident la București. A fost un câștig uriaș în ceea ce privește know-how-ul pentru organizarea de competiții majore. Acum, FRF are manageri și specialiști validați de UEFA ca fiind capabili să organizeze competiții internaționale de top. Experiența lor a fost dobândită practic, precum și prin participarea la programe de învățământ postuniversitar. De fapt, aceasta este adevărata moștenire a EURO 2020, pe lângă cele 3 stadioane nou-nouțe care au îmbogățit fotbalul românesc. Acum este o mare plăcere pentru noi să folosim toate cunoștințele pe care le-am dobândit și să le punem în slujba unui nou turneu final, unul care sper să aibă mare succes. În ultimii ani, România a devenit un partener de încredere pentru UEFA în ceea ce privește organizarea de evenimente sportive majore și anul acesta vom demonstra acest lucru încă o dată”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

România va găzdui 15 meciuri ale turneului UEFA Under 21 care va avea loc vara aceasta și care va fi organizat împreună cu Georgia. Găsiți amănunte și programul competiției pe secțiunea website https://www.frf.ro/under21/. Biletele se vor pune în vânzare luni, 13 martie.