Având în vedere că toate activitățile planificate să aibă loc la Casa Fotbalului au fost anulate în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul COVID-19, Comisia Centrală a Arbitrilor a organizat marți, 24 martie, un curs online cu arbitrii din Liga 1.

În primă fază, arbitrii din Liga 1, 55 la număr, “centrali” și “asistenți”, au primit materiale video cu faze de joc. Aceștia au fost rugați să își exprime opinia asupra unor incidente din diferite competiții europene și să argumenteze decizia care cred că se impunea luată.

Marți, 24 martie, prin videoconferință, președintele CCA, Kyros Vassaras, le-a explicat celor 55 de arbitri, împărțiți în două grupe, care erau deciziile corecte, prezentându-le aceleași faze și din perspectiva VAR. Totodată, arbitrii au fost puși la curent cu cele mai noi reglementări în materie de arbitraj. La întâlnirea din mediul virtual au participat și Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, și Augustus Constantin, membru CCA.

“A fost o întâlnire benefică pentru toată lumea, dar cel mai important lucru în aceste momente este că toți arbitrii sunt sănătoși. Le-am transmis să respecte în continuare recomandările Organizației Mondiale de Sănătate și să își mențină forma fizică”, a spus Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale de Arbitri.

La nivelul FRF există un grup de lucru pentru implementarea VAR în Liga 1 format din luna septembrie a anului 2019.

Primul workshop pentru implementarea VAR în România a avut loc la Casa Fotbalului în octombrie 2019. 

În ianuarie 2020, Mike van der Roest, instructor FIFA, le-a ținut arbitrilor un curs de pregătire teoretică pentru utilizarea VAR.