Președintele CCA și instructor FIFA, Kyros Vassaras, a participat în perioada 19-22 februarie, la Dubai, la un seminar ce reprezintă o componentă esențială în programul de dezvoltare a arbitrajului.

Au participat membrii Comisiei de Arbitri FIFA și 33 de instructori de arbitri FIFA din întreaga lume, aceștia analizând mai multe teme privind arbitrajul, în conformitate cu Legile Jocului.

Principala temă abordată a fost cea cu privire la dezvoltarea arbitrajului la nivelul fiecărei asociații naționale și la nivelul fiecărei confederații. Au fost vizionate clipuri cu decizii ale arbitrilor din competiții la nivel mondial, s-au făcut analize și au fost oferite indicații pentru uniformizarea deciziilor la nivel mondial.

În plus, au fost dezbătute și punctate cele mai bune abordări privind antrenamentele și pregătirea arbitrilor. Cei prezenți au luat parte și la exercițiile practice care au avut loc pe terenul de joc. Toate materialele vor fi disponibile și prezentate în viitor la seminarii organizate de către fiecare confederație.

În urma acestor întâlniri, prin intermediul instructorilor de arbitri, FIFA va crea și va livra asociațiilor naționale o serie de cursuri și seminarii pentru a sprijini în continuare dezvoltarea arbitrajului.