În perioada 10–12 Ianuarie 2023, Comisia Centrală a Arbitrilor a organizat la Cheile Grădiștei cursul de iarnă pentru arbitrii și observatorii de fotbal în sală.

Președintele CCA, Kyros Vassaras, aflat la București pentru testarea arbitrilor din prima ligă, a deschis cursul prin videoconferință în fața celor 26 de arbitri și 15 observatori de futsal prezenți în sală.

La acest curs a participat în premieră unul dintre cei mai apreciați instructori UEFA/FIFA, Pedro Galan Nieto (Spania). Acesta a dezbătut cu participanții mai multe situații inedite pe baza clipurilor prezentate, care au atins teme precum jucarea mingii cu mâna, împiedicarea înscrierii unui gol sau a unei ocazii clare de înscriere a unui gol, mișcarea porții.

Prima zi a inclus și testarea participanților din punct de vedere teoretic și video, iar apoi Bogdan Sorescu și Gabriel Gherman au prezentat trei teme teoretice bazate pe imagini video (colaborarea in cadrul brigăzii de arbitri, moduri de reluare a jocului și blocarea unui adversar).

A doua zi a cursului a constat în sesiuni de teme teoretice, urmate de o parte practică desfășurată în sala de sport, supervizată de instructorul Pedro Galan Nieto. Au fost efectuate exerciții fizice și de coordonare pentru situații asemănătoare cu cele din jocurile oficiale, arbitrii luând apoi decizii tehnice și disciplinare sub presiune în urma vizionării unui clip pe un ecran video.

Observatorii de arbitri futsal, pe lângă temele la care au participat alături de arbitri, au vizionat un meci integral de futsal pe baza căruia au realizat un raport și au acordat calificative fiecărui arbitru.

Cursul s-a încheiat cu susținerea testelor fizice în vederea reluării campionatului.