Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Meciurile de sâmbătă au consemnat două surprize majore, dar şi un scor fluviu la Brăila

Înaintea startului acestei runde, doar două echipe din eşalonul secund se puteau lăuda cu performanţa de a fi neînvinse în actuala ediţie de campionat, ultimele două clasate pe podium, Concordia Chiajna şi AFC Hermannstadt.

Din păcate pentru ilfoveni, invincibilitatea lor s-a încheiat după al zecelea val, “vinovată” fiind nou-promovata CSC 1599 Şelimbăr. Alarma a sunat pentru echipa antrenată de Claudiu Niculescu încă de la finalul primei reprize, atunci când, proaspăt debutantul la naţionala U20, portarul Silveanu, a apărat un penalty executat de Ciocâlteu. Însă acesta nu a mai avut ce face la şutul de la 20 de metri al lui Boboc (57), care a fost de ajuns pentru a le asigura sibienilor toate cele trei puncte puse în joc şi a bloca seria pozitivă a ilfovenilor.

Chică-Roşă este noul golgheter după ce a marcat de patru ori la Brăila

Scorul etapei a fost consemnat pe Municipalul din Brăila, acolo unde AS FC Buzău a dat recital. Brăilenii au suferit cel mai drastic eşec din actuala ediţie de campionat, primind şapte goluri. Patru dintre acestea au fost reuşite de golgheterul Chică-Roşă, care a preluat cu această ocazie şefia marcatorilor din eşalonul secund.

În ceea ce priveşte gruparea brăileană, acesta a fost al şaselea eşec consecutiv, toate fără goluri marcate, dar şi al treilea meci din acest sezon în care a primit mai mult de cinci goluri!

Astra a produs surpriza pe stadionul Steaua

Ultimul meci al zilei a consemnat un nou rezultat neaşteptat, CSA Steaua fiind ţinută în şah de AFC Astra. Gazdele au condus cu 1-0 prin reuşita lui Chipirliu, însă oaspeţii au egalat cu un gol de excepţie, o lovitură de colţ trimisă de Ionuţ Zaharia direct pe poarta apărată pentru prima dată în acest campionat de către Mario Enache.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

În ciuda eforturilor depuse, steliştii nu au mai reuşit să înscrie în poarta lui Moroz şi au bifat primul meci cu gol primit pe teren propriu după mai bine de două luni, ratând şansa de a termina etapa pe podium.

CLASAMENT LIGA 2 CASA PARIURILOR

În celelalte partide ale zilei, doar Metaloglobus a mai plecat acasă cu toate punctele puse în joc, bucureştenii reuşind golul victoriei dintr-un penalty transformat în al patrulea minut de prelungire, de către veteranul Ovidiu Herea.

În schimb, Unirea Slobozia şi Viitorul Pandurii au terminat victorioase pe teren propriu, impunându-se la limită cu Politehnica Timişoara şi Unirea Constanţa. De remarcat că echipa lui Eugen Trică a terminat meciul cu doi jucători în minus, Băican şi Ciprian Rus fiind eliminaţi.

În penultimul meci al rundei, liderul ACS Petrolul 52 se va deplasa la Braşov, în timp ce epilogul rundei le va aduce luni faţă în faţă pe Unirea Dej şi AFC Hermannstadt.

MECIURILE DIN ETAPA 10:

14 Octombrie

  • AFK Csikszereda – Politehnica Iaşi 3-1 (2-0)

15 Octombrie

  • SC FC Ripensia – Universitatea Cluj 0-3 (0-1)

16 Octombrie

  • Dunărea Călăraşi – FC Metaloglobus 0-1 (0-0)
  • Viitorul Pandurii – Unirea Constanţa 2-1 (1-0)
  • AFC 1919 Dacia Unirea – AS FC Buzău 0-7 (0-4)
  • Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara 1-0 (0-0)
  • CSC 1599 Şelimbăr – Concordia Chiajna 1-0 (0-0) (foto principal)
  • CSA Steaua Bucureşti – AFC Astra 1-1 (1-0)

17 Octombrie

  • Fotbal Club Braşov – ACS Petrolul 52

18 Octombrie

  • Unirea Dej – AFC Hermannstadt

 

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ