Săptămâna trecută s-a disputat și a doua fază a selecției naționale prin care s-a definitivat echipa care ne va reprezenta în noua ediție eEURO 2021, jucat pe PES 2021.

La prima ediție, în 2020, România a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de Serbia. În 2021, naționala noastră îi va avea în componență pe Adrian Urmă, jucător profesionist de PES, legitimat la Schalke 04, Andrei-Daniel Poenaru, Andrei Ștefănică și Alexandru Bădicioiu.

Primele meciuri în drumul spre eEURO 2021 vor avea loc în martie, în grupele preliminare. În data de 8 februarie, toate echipele vor fi împărțite în 10 grupe de câte 5 și 6. Se joacă tur-retur pentru a se stabili scorul final al întâlnirii și doar prima clasată merge direct la turneul final.

Ocupantele locurilor secunde merg în play-off, două grupe de câte 5 echipe, din care primele 3 se vor califica și ele la eEURO.

eEURO 2021 este programat să se dispute în luna iulie, la Londra. Cele 16 participante vor fi împărțite în 4 grupe de câte 4. Nu se va juca însă în sistemul clasic ”fiecare cu fiecare”. Învingătoarele din primele două jocuri se întâlnesc într-un meci decisiv de calificare. Însă învinsa mai are o șansă: va întâlni într-un joc de departajare pe câștigătoarea din duelul echipelor care au pierdut prima dispută. Turneul va continua apoi cu fazele eliminatorii, sferturi, semifinale și finală.