Meciul de fotbal dintre Otelul Galati si Dante Botosani, contand pentru Liga III Playoffs, desfasurat pe Stadionul Otelul din Galati, miercuri 08 iunie 2022. © FOTO: Sorin Pana/SPORT PICTURES

Miercuri, 8 iunie, s-a disputat manșa retur a jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 2. Minaur Baia Mare, CSC Dumbrăvița, CSM Slatina, Oțelul Galați și Progresul Spartac sunt formații ce și-au câștigat dreptul de a evolua în eșalonul secund.

După ce au pierdut la Hunedoara, 1-2, maramureșenii de la Minaur Baia Mare au reușit să întoarcă rezultatul pe teren propriu. În fața a 10.000 de spectatori, gazdele au condus cu 3-1 la pauză. În repriza secundă s-a mai înscris o singură dată, în minutele de prelungire. 4-1 pentru gazde și Minaur va evolua în Liga 2 în sezonul viitor. Corvinul pierde primul meci în acest sezon, o înfrângere care împiedică promovarea în eșalonul secund.

CSM Reșița, formație pregătită de Dan Alexa, un specialist al promovărilor, nu a reușit să își îndeplinească obiectivul. După 0-0 în tur, în deplasare, reșițenii nu au reușit să câștige pe propriul teren duelul cu CSC Dumbrăvița. La finalul celor 90 de minute scorul a fost 1-1, gazdele egalând în minutul 86. Timșorenii de la Dumbrăvița s-au impus însă la loviturile de departajare și a spulberat visul formației din Reșița.

Tot la penalty-uri s-a decis și duelul dintre Odorheiu Secuiesc și CSM Slatina. La pauză scorul a fost 1-1 după ce gazdele au deschis scorul în minutul 3, iar oltenii au egalat în minutele de prelungire ale primei părți. Echipa din Slatina și-a câștigat bilete de Liga 2 la loviturile de pedeapsă și a revenit în Liga 2 după doar un sezon petrecut în al treilea eșalon valoric.

După 4-0 în tur, în deplasare, Progresul Spartac nu a avut nicio emoție la meciul retur cu CS Tunari. S-a impus și pe teren propriu, 3-1, și a câștigat duelul cu formația ilfoveană cu 7-1 la general.

La Galați, Dorinel Munteanu, antrenorul care a câștigat titlul în Liga 1 cu Oțelul Galați în urmă cu 11 ani, a reușit să readucă fotbalul de pe malul Dunării în al doilea eșalon valoric al României. După 1-1 la Botoșani, gălățenii s-au impus cu 3-0 pe teren propriu.

  • Minaur Baia Mare – CS Hunedoara 4-1 (1-2, în tur)
  • CSM Reșița – CSC Dumbrăvița 1-1, 2-4 d.p. (0-0, în tur)
  • Odorheiu Secuiesc – CSM Slatina 1-1, 3-4 d.p. (0-0, în tur)
  • Progresul Spartac – CS Tunari 3-1 (4-0, în tur)
  • Oțelul Galați – Dante Botoșani 3-0 (1-1, în tur)