În cadrul ședinței de Comitet Executiv din 18 august 2020 s-a decis amânarea startului Ligii 1 feminin, competiție programată să înceapă inițial pe 23 august!

S-a aprobat ca data de începere să fie 6 septembrie 2020, cu mențiunea că aceasta s-ar putea decala până pe data de 27 septembrie 2020, în funcție de evoluția zilnică a cazurilor de COVID-19 la nivel național.

În urma ședinței, s-a stabilit ca echipele din Liga 1 feminin care nu pot începe campionatul din motive legate de aplicarea măsurilor din protocolul medical aflat în vigoare să aibă posibilitatea de a trimite o adresă oficială către FRF până vineri, 21 august 2020, ora 12:00, în vederea participării în Liga 2 feminin!

Referitor la startul celorlalte competiții naționale (L2, L3 și campionatele naționale de junioare), s-a aprobat ca dată de reper 4 octombrie 2020.

Tot în cadrul ședinței de marți, 18 august, s-a aprobat următoarea modificare de regulament: Cluburile de fotbal feminin care evoluează în campionatele naționale ale României (Liga 1, Liga 2, Liga 3, U17, U15) au obligativitatea de a permite jucătoarele să se prezinte la lotul reprezentativ conform convocărilor transmise pe adresa clubului.

În cazul refuzului de a permite participarea sportivelor la acțiunile pentru care au fost convocate, cluburile în cauză vor suporta sancțiuni conform regulamentelor disciplinare ale FRF. De asemenea, Federația Română de Fotbal va suspenda susținerea financiară acordată clubului în cauză pe durata sezonului în curs.

DECIZIILE COMITETULUI EXECUTIV DIN 18 AUGUST 2020