Foto: fcfarulconstanta.ro

După un sezon 2019-2020 încheiat pe locul 10, poziţie pe care se afla la momentul opririi competiţiei din cauza pandemiei COVID-19, gruparea din Constanţa a luat măsuri şi a decis să nu mai continue colaborarea cu un număr mare de jucători.

Majoritatea celor care nu vor mai îmbrăca tricoul Farului în noul sezon sunt jucători împrumutaţi de la alte cluburi. Cei mai mulţi provin de la FCSB, cinci la număr, acolo unde se vor întoarce Alex Nicola, Laurenţiu Ardelean, Tudor Moldovan, Daniel Toma şi macedoneanul Mitrov. Dintre cei cinci, Ardelean şi Moldovan au fost singurii care nu au apucat să evolueze în sezonul 2019-2020. În schimb, în privinţa lui Cană, împrumutat tot de la FCSB, nu a fost anunţată oficial o decizie în privinţa colaborării în noul sezon.

În schimb, un alt împrumutat, Alex Ionuţ Stoica, a fost rechemat de clubul de care aparţine, FC Voluntari, după ce a bifat 19 meciuri în tricoul constănţenilor, pentru care a marcat de patru ori.

Conform comunicatului publicat pe site-ul clubului Farul, nu vor mai face parte din lotul pentru noul sezon alţi patru fotbalişti: Baudouin Kanda, Iulian Carabela, Dimciu Halep şi Mădălin Martin, ultimul neapucând să debuteze după transferul din iarnă.

În altă ordine de idei, doi dintre jucătorii importanţi ai echipei au ajuns la un acord privind prelungirea contractelor, mijlocaşul Paul Antoche şi fundaşul Ionuţ Ursu semnând pentru încă un sezon.

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ