Internaționalul român Sávio Valadares Pereira de Mendonça va juca din sezonul viitor la celebra formație AFC Kairat Almatî. Ultima oară la Imperial WET Miercurea Ciuc, Sávio Valadares devine astfel protagonistul celui mai tare transfer din istoria futsalului românesc!

În vârstă de 26 de ani, Sávio Valadares a fost adus în campionatul României la Informatica Timișoara de Robert Lupu, actualul selecționer al primei noastre reprezentative. În urmă cu aproape trei ani, în septembrie 2017, Sávio Valadares primea cetățenia română și implicit dreptul de a evolua în tricoul echipei naționale a României.

El a pus umărul la calificarea naționalei la Campionatul European de futsal din 2018, din Slovenia, acolo unde, din păcate, s-a accidentat foarte grav.

Revenit după mai bine de un an de pauză, Sávio Valadares a fost legitimat de Imperial WET Miercurea Ciuc, în tricoul căreia a evoluat sezonul trecut în UEFA Futsal Champions League.

Evoluțiile sale au fost urmărite de cele mai importante cluburi din Europa, care și l-au dorit pe internaționalul român. În cele din urmă, Sávio Valadares a ales să plece la AFC Kairat Almatî, multipla campioană a Kazakhstanului, câștigătoare în două rânduri a celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial, UEFA Futsal Champions League, formație pregătită de legendarul Kakà.

„Kairat Almatî, regina futsalului din Kazakhstan, a reușit transferul talentatului român de origine braziliană Sávio Valadares. Originar din Niteroi, crescut de Botafogo, Sávio a jucat în România din 2016 la Informatica Timișoara. Este considerat un «craque», unul dintre acei jucători capabili să schimbe soarta de un meci”, a scris site-ul calcioa5anteprima.com.

„Kairat, mari mișcări: Savio Valadares merge la echipa lui Kakà”, a titrat și „calcioa5mercato.it”, care a mai notat: „Kakà și-a prelungit contractul cu echipa Kairat până în 2023. Imediat, Kakà a dat lovitura: a bătut palma cu Fernandinho (de la Benfica) și Gadeia (de la Inter Movistar). Kairat își continuă împrospătarea lotului: la luat și pe Sávio Valadares, internaționalul român care s-a aflat pe radarul futsalmercato-ului italian în urmă cu câteva sezoane. Starul român de 26 de ani s-ar putea transforma într-o nouă armă a clubului din Almatî”.

Articol de Adi Dobre