În luna martie, va debuta un nou program educațional, unul ce vine ca o continuare a primei ediții Football Academies.

Acest proiect este unul de mentorat al cluburilor și la el vor participa șase academii din România: CSA Steaua București, Rapid București, Universitatea Craiova, UTA Arad, CFR Cluj și U Cluj. Principiile care au stat la baza selectării acestor academii au fost: participarea la proiectul Football Academies și evaluarea finală a directorului de academie la examenul final, poziția în Clasificarea Academiilor, numărul de jucători dați la echipa națională și, bineînțeles, dorința academiilor de a participa.

Ca și FRF Football Academies, noul proiect este și el subvenționat de Federația Română de Fotbal, în proporție de 75%. FRF Football Implementation va consta în patru vizite a câte două zile, la fiecare dintre cele 6 academii, a unei delegații ce va fi formată din Lucian Burchel, directorul SFA, Ilie Alexe, director sportiv loturi naționale de juniori U15-U19, Vlad Munteanu, manager de proiect, și specialiști cu experiență internațională în domeniu, reprezentanți ai academiilor de top din străinătate sau de la alte federații. În cadrul acestor vizite vor avea loc discuții cu staff-urile și antrenorii academiilor, precum și antrenamente practice pe teren.

Totodată, se vor atinge următoarele subiecte:

  • managementul și rolul strategic al unei academii,
  • managementul staff-ului și conectarea tuturor departamentelor,
  • dezvoltarea unei filozofii la nivelul fiecărui club în strânsă legătură cu tendințele din fotbalul european,
  • talent ID și selecție,
  • dezvoltare individuală,
  • tranziția către prima echipă,
  • identificarea unor indicatori de performanță în activitatea academiei,
  • practică pe terenul de joc.

Proiectul va debuta pe 7 martie 2023 și se va încheia la finalul acestui an. Obiectivul este ca fiecare academie să aibă, la finalul acestui curs, o strategie de dezvoltare bine definită.

Partenerul din zona de educație este compania belgiană Double Pass care are o experiență globală în ultimii 20 de ani cu peste 1.000 de cluburi, dar și federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia. De asemenea, începând din 2020 este și partenerul FIFA pentru Talent Development Programme.