Foto: Alex Veres / Sport Pictures

În primul meci retur din cadrul barajului pentru promovarea în primul eşalon, argeşenii au dat lovitura chiar pe terenul celor de la Hermannstadt şi au câştigat cu 2-1

CS Mioveni a devenit a treia echipă care a reuşit promovarea din actuala ediţie de campionat a eşalonului secund şi prima care reuşeşte să câştige barajul de la trecerea la actualul sistem de promovare/menţinere. Ultima încercare de promovare a argeşenilor a fost chiar în sezonul trecut, când echipa din Mioveni a pierdut barajul de promovare cu Chindia Târgovişte, după 0-2 la Ploieşti şi 1-1 pe teren propriu.

În ceea ce priveşte meciul de miercuri, care a pornit de la scorul general de 0-0, după remiza din tur, AFC Hermannstadt a început cu stângul, după ce căpitanul Dâlbea, cel mai bătrân jucător de pe teren (39 de ani şi aproape 8 luni) a primit al doilea cartonaş galben, primul fiind încasat în minutul 2 şi şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică

După un sfert de oră de la eliminare, gazdele au deschis scorul, după ce un lob al lui David Mayoral l-a găsit în careu pe Yazalde şi atacantul a înscris cu un şut cu stângul, mingea lovind bara din dreapta lui Croitoru înainte de a poposi în poartă.

Un şut deviat şi un gol cu doi oameni în plus au adus promovarea

Speranţele argeşenilor au renăscut în minutul 71, atunci când rezerva Massaro, intrată pe teren încă din prima repriză, a şutat din afara careului, iar mingea a lovit piciorul lui Viera, deviind în stânga lui Cristiano. La acest scor, CS Mioveni era promovată, ca urmare a golurilor mai multe marcate în deplasare, însă un gol al gazdelor ar fi întors soarta calificării.

Lucrurile s-au simplificat cu şase minute înainte de final, atunci când Rusu a scăpat pe contraatac şi, deşi era talonat de Scarlatache, a trimis spre poarta adversă de la 30 de metri, însă portarul advers parează şutul la 18 metri de propriile buturi, în afara careului mare. Infracţiunea lui Cristiano a fost sancţionată cu cartonaş roşu, iar sibienii au rămas în nouă jucători, fiind necesară schimbarea lui Viera cu rezerva de portar Ionuţ Pop.

Al doilea minut de prelungire a adus lovitura de graţie, după un contraatac al lui Massaro. Italianul a scăpat singur cu Pop, a şutat spre poartă, dar portarul sibienilor a respins în faţă, balonul a revenit la Massaro, care a ieşit cu el din careul mare şi a centrat în partea opusă a careului, de unde Panait a înscris ultimul gol al meciului.

În urma acestui rezultat, AFC Hermannstadt a retrogradat în Liga 2, alături de ACSM Politehnica Iaşi şi AFC Astra, care au părăsit primul eşalon direct, ca urmare a clasării pe ultimele două locuri ale play-out-ului.

Returul celui de-al doilea meci de baraj va avea loc joi, de la ora 20:30, pe arena “Anghel Iordănescu” din Voluntari, acolo unde echipa din localitate va primi vizita celor de la AFC Dunărea 2005 Călăraşi. Partida va începe de la scorul general de 2-1 pentru ilfoveni, după ce în tur Jefté Betancor şi Alexandru Vlad au răsturnat scorul, deschis prin golul lui Kanda.

AFC HERMANNSTADT – CS MIOVENI 1-2 (1-0)
Yazalde (21) / Davide Massaro (71), Andrei Panait (90+2)

13. Cristiano – 70. Belu, 12. Viera (1. I. Pop 85), 27. Scarlatache, 25. Opruţ – 5. Dâlbea (cpt.), 8. Alhassan (32. Bagaric 78) – 19. Buzan (90. Addae 10, 26. Aralica 85), 21. David Mayoral, 7. P. Petrescu – 28. Yazalde
– 15. Vodă, 77. Măţel, 52. Romário Pires, 4. I. Stoica, 30. Sebaihi
Antrenor: Valentin Negru
Cartonaşe galbene: Dâlbea (2, 6), Belu (87)
Cartonaşe roşii: George Halmaghi (maseur)(10), Cristiano (84)

22. I. Popescu – 26. D. Oancea, 24. Garutti, 5. Gherghe (cpt.), 30. Şerbănică – 11. Işfan (9. Massaro 33), 8. Sz. Vereş (80. Chindriş 61), 20. M. Şerban (7. Daniel M. Toma 61), 10. Coşereanu (16. Rădescu 75) – 90. Bg. Rusu, 19. Blănaru (23. And. Panait 75)
1. Ducan – 17. Val. Cristea, 31. Tib. Coman, 25. Seb. Ivan
Antrenor: Alexandru Pelici
Cartonaşe galbene: Blănaru (9)

Stadion: Gaz Metan (Mediaş)
Arbitru: Horaţiu Feşnic; Asistenţi: Alexandru Cerei şi Mihai Marica; Rezervă: Marcel Bîrsan

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ