În cadrul ședinței de Comitet Executiv din 30 octombrie s-a aprobat ca dată de start a Ligii 2 feminin weekend-ul 7-8 noiembrie, dar și noul format competițional.

În urma discuțiilor purtate cu echipele și a faptului că o parte dintre acestea nu se pot alinia la start din cauza problemelor cauzate de pandemie la nivel național, s-a ajuns la un compromis pentru a da startul competiției pentru cluburile care și-au manifestat intenția de a începe, urmând ca celelalte să se alăture în luna martie.

Astfel, cele 17 echipe participante vor fi împărțite în trei grupe. Cele 10 echipe care se vor vor începe în luna noiembrie vor fi împărțite în două grupe, conform criteriilor geografice:

Grupa 1: Navobi Iași, CN Nicu Gane Fălticeni, ACS Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 2*, CSȘ Târgoviște

Grupa 2: ACS Atletic Drobeta Turnu Severin, ACS Ladies Tg. Mureș, ACS Olimpic Star Cluj, AFC Universitatea Olimpia Cluj 2*, AKF Csikszereda Miercurea Ciuc

*Cele două echipe satelit nu pot face parte din aceeași grupă

Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur-tur, rezultând astfel un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă.

Cele 7 echipe care au prezentat motivele pentru care nu pot începe competiția în aceste momente, vor fi repartizate într-o singură grupă, urmând a disputa meciuri începând cu luna martie.

Grupa 3: ACS ASU Poli Timișoara, ACS Dream Team București, ACS United Bihor, AFC Măgura 2012 Bacău, Atletic Club Onix 2010, CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, CSM Târgu Mureș.

Meciurile se vor disputa în sistem tur-retur, rezultând un total de 12 meciuri pentru fiecare echipă.

Fazele finale

Se va organiza un play-off în patru echipe, în care se vor califica câștigătoarele celor 3 grupe + locul 2 din Grupa 3. Ordinea jocurilor se va stabili prin tragere la sorți. Primele două clasate vor promova în Liga 1 feminin.

IMPORTANT!

În ediția 2020/2021 a Campionatului Național Liga 2 Feminin nu va retrograda nicio echipă care va participa în competiție. Echipele care nu vor disputa niciun meci în acest sezon, vor retrograda direct în Liga 3 feminin.