Tricolorii U21 se pregătesc de al patrulea Campionat European din istorie, prilej tocmai bun pentru un top inedit all-time al competiției, în care se regăsesc și performanțele lor!

EURO U21 din această vară va fi găzduit de România și Georgia, astfel că tricolorii pregătiți de Emil Săndoi sunt deja calificați la turneul final. Vor disputa în această lună, pe 24 și 28 martie, ultimele amicale înaintea marii provocări, detalii AICI.

După edițiile 1998, 2019 și 2021, urmează așadar EURO numărul 4 din istoria reprezentativei Under 21. Dar știai că în top cele mai spectaculoase meciuri din istoria competiției se află și o partidă a României?

Două meciuri cu 8 goluri pe primul loc

S-au desfășurat 23 de ediții EURO U21 până azi, începând cu cea inagurală, din 1978. Contabilizând toate meciurile jucate la turneele finale din acest interval de timp, o statistică specială evidențiază partidele cele mai spectaculoase, mai exact cele în care s-au marcat cel mai mult, cum golurile sunt dintotdeauna bucuria spectatorilor și telespectatorilor.

Pe locul 1 all-time sunt două meciuri în care s-au marcat câte 8 goluri:

  • Portugalia vs Italia 5-3 după reprize de prelungiri (EURO 2021)
  • Iugoslavia vs RDG 4-4 (EURO 1978)

Victoria noastră cu Anglia și semifinala sunt pe podium!

Pe podium urmează o categorie reprezentată de 7 meciuri din istorie, fiecare cu câte 7 goluri înscrise. De la succesul categoric al Germaniei cu Serbia, 6-1 la EURO 2019, până la Scoția vs Germania 4-3, spre exemplu, la EURO 1992, mergând invers pe firul cronologic.

Ei bine, pe locul 3 all-time între cele mai spectaculoase meciuri de la turneele finale EURO U21 se află și meciurile România vs Anglia și România vs Germania de la EURO 2019 din Italia și San Marino!

Performanța maximă obținută de tricolorii noștri la acest nivel de vârstă, accederea în semifinalele competiției, rămâne așadar un reper și dincolo de importanța rezultatului sportiv!

Sunt 15 partide all-time cu câte 6 goluri înscrise, iar între acestea avem reprezentările noastre prin succesul de poveste contra britanicilor (4-2, goluri George Pușcaș, Ianis Hagi și Florinel Coman – 2 pentru tricolori) și penultimul act al turneului (2-4, ambele goluri marcate pentru România de George Pușcaș).