În perioada 26-30 martie, Federația Română de Fotbal a fost gazda unui seminar dedicat fotbalului feminin, UEFA SHARE Women’s Football Framework, la care au participat delegații din 9 țări!

Seminarul s-a concentrat pe programele de dezvoltare a antrenorilor și antrenoarelor din fotbalul feminin, licențele de specialitate (traseul de la Licența C la Licența PRO). Totodată, au fost atinse puncte importante din zona antrenamentelor pentru portari, pregătirii fizice și mentale sau managementul riscului de accidentări.


Dincolo de partea teoretică, participanții au avut programată în fiecare zi și o sesiune practică, în care au fost implementate discuțiile atinse pe parcursul zilei. Aceste sesiuni au fost organizate cu sprijinul fetelor de la echipele Dream Team București, Carmen București, FC Voluntari, FC Rapid și Fair Play Joc Cinstit, care ne-au fost alături pe parcursul celor trei zile.

Participanții s-au putut bucura de experiența experților UEFA, care au atins diferite subiecte în prezentările susținute pe parcursul acestor zile. Din partea UEFA, au fost prezente Sonja Kienzler (Women Coaches Development Expert), Anna Signeul (fostă antrenoare a echipei naționale a Țării Galilor și Finlandei – în prezent UEFA Technical Instructor), Naomi Datson (UEFA Fitness Expert), Helena Andersson (UEFA Fitness Expert), Anne Noé (fost portar și antrenor al naționalei Belgiei – în prezent UEFA GK Expert) și Kris Van der Hagen (director al școlii de antrenori în cadrul Federației Belgiene de Fotbal și antrenor secund în cadrul echipei naționale feminine a Belgiei).

Delegațiile prezente la seminar au venit din următoarele țări: Austria (Alexander Dirdl și Isabella Dujmenovic), Belarus (Maryna Lis și Eveniy Shpakov), Anglia (Robbie Pringle și Rosi Webb), Estonia (Koser Indrek și Mere Kart), Grecia (Konstantinous Tsanas și Georgios Vassalos), Moldova (Natalia Ceban și Ernest Gulceac), Polonia (Pawel Grycmann și Nina Patalon), San Marino (Carlo Chiarabini, Gionata Arcangeli și Jessica Guiidi) și Turcia (Necla Gungor Kirgasi și Aysel Uckan).

Din partea Federației Române de Fotbal, a fost prezent la curs directorul Școlii Federale de antrenori, Lucian Burchel, alături de antrenoarele și coordonatoarele de la loturile naționale feminine: Nina Anca, Andra Vella, Aurora Ungureanu-Dobre, Mia Ganea și Iulia Mera.