În perioada 1-5 martie, Federația Română de Fotbal a fost gazda seminarului cu numărul 51 UEFA Share: Dezvoltarea fotbalului în școli. Întâlnirea s-a ținut la hotelul Countyard by Marriott.

Alături de reprezentantul UEFA pe zona de grassroots, Stuart Grieve, au mai participat reprezentanți din Ucraina, Belgia, Franța, Olanda, Polonia, Spania și Turcia.

Temele de discuție pe parcursul celor trei zile au fost legate de dezvoltarea fotbalului în școli, căutarea de parteneri strategici pentru dezvoltarea programului și care ar fi impedimentele de care federațiile se lovesc în implementarea acestuia.

Fiecare țară participantă a prezentat situația în care se află în ceea ce privește programul ”Fotbal în școli” și, alături de ceilalți participanți, a propus idei și soluții care ar putea fi adaptate și implementate de către toți. Au avut loc și sesiuni de lucru, în care federațiile au prezentat programele lor în direcția dezvoltării acestei arii.

UEFA Share este un proiect care le oferă federațiilor naționale oportunitatea de a se întâlni într-un cadru organizat și să împărtășească din experiențele lor în vederea îmbunătățirii programelor pe care le derulează. Tema discuțiilor din această săptămână a fost fotbalul în școli. Scopul a fost de a lucra împreună, de a împărtăși și celorlalți proiectele de succes din țările fiecăruia și de a dezvolta o strategie pe următorii 4 ani pentru creșterea acestui program. UEFA va lansa un ghid pentru dezvoltarea fotbalului în școli, care ne dorim să fie adoptat și implementat de cât mai multe federații. Cred că această întâlnire a fost benefică pentru toți și aștept să văd rezultate în fiecare asociație după aceste zile de lucru”, a declarat Stuart Grieve, consultantul UEFA pe zona de Grassroots.