Naționala de futsal U19 a României se află de câteva zile la Târgu Mureș acolo unde pregătește intens pentru meciurile din preliminariile UEFA Under-19 Futsal Championship, competiție care se va desfășura la Jaén, Spania, în perioada 3-10 septembrie 2022.

România va fi gazda meciurilor din Grupa a 5-a a Main Round-ului calificărilor pentru EURO 2022, grupă din care mai fac parte Slovacia și Georgia. Inițial, din Grupa a 5-a făcea parte și echipa Rusiei. După cum se știe, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, toate echipele din Rusia au fost eliminate din toate competițiile. Doar câștigătoarea grupei se califică la turneul final.

Partidele se vor disputa la Târgu Mureș după următorul program:

Miercuri, 16 martie: Georgia – ROMÂNIA
Joi, 17 martie: Slovacia – Georgia
Vineri, 18 martie: ROMÂNIA – Slovacia

Iată lotul convocat de selecționerul Robert Lupu:

Alin Cârdei (CS United Galați), Vasile Căruntu (A.E. Bellsport L’Hospitalet), Andrei Crudu, Darius Roca (ambii de la Futsal Ceahălul Piatra-Neamț), Kerestély József, Miklós Árpád, Péter Miklós, Csog János Csongor (toți patru de la FK Odorheiu Secuiesc), Marius David, Alexandru Trifa (ambii de la CFR Timișoara), Norbert Barbocz (KSE Târgu Secuiesc), Nagy Tamás (CSM Târgu Mureș), Ilie Vlad (Zaragoza Unión / Spania), Alexandru Tarabic (Ripensia Timișoara / CFR Drobeta Turnu Severin), Ștefan Toader (Viitorul Simian / CFR Drobeta Turnu Severin)

„Ne aflăm la Târgu Mureș de sâmbătă, unde pregătim foarte serios meciurile de săptămâna viitoare din preliminariile pentru EURO 2022. Avem toate condițiile, așa că ne putem concentra pe ceea ce avem de făcut. Suntem cu toții foarte motivați și determinați, mai ales că meciurile se vor disputa acasă, la Târgu Mureș. E un avantaj important pentru echipa noastră. La U19, factorul psihologic este unul nu important, ci determinant. Statutul de gazdă ar putea ajuta echipa noastră la acest capitol. Avem trei jucători noi față de acțiunile noastre precedente. Este vorba despre Alexandru Tarabic, Miklós Árpád și Péter Miklós. Sunt cei mai buni juniori din țară. Ne-au ajutat în cristalizarea lotului pentru aceste preeliminarii și meciurile turneului final al Cupei României U19. Știm mai puține amănunte despre Georgia, primul nostru adversar. Cunoaștem însă mai multe despre echipa Slovaciei, care, după părerea mea, e mai bună. Avem înregistrări ale meciurilor echipei Slovaciei. Ne așteaptă două confruntări tari, importante pentru această generație. Ne dorim cu toții să ne calificăm, în premieră, la Campionatul European de futsal”, a spus Robert Lupu, selecționerul naționalei U19 a României.

Articol de Adi Dobre