Foto: Facebook Progresul Spartac

Sâmbătă, 28 mai, s-a disputat manșa retur a primului baraj pentru promovarea din Liga 3. Echipele calificate vor disputa barajul decisiv pe 4 și 8 iunie.

Week-end-ul a adus mari emoții pentru cele 10 formații calificate în faza superioară a competiției Liga 3, după turu din semifinalele de baraj fiind programat meciul care ne oferă deja participantele în ultimul act al formatului pentru promovare. Iar începutul lunii iunie ne va oferi și noua configurație a sezonului regular din Liga 2, 2022/2023!

B1: Dante Botoşani (L1, S1) – CSM Focșani (L2, S2) 2-1 (1-1, 1-1) / în tur 0-0
Răzvan Gorovei (7), Vlad Codău (116) / Alin Dascălu (14)

Singura semifinală în care a fost nevoie de prelungiri! După ce turul ne-a oferit tot aici singura partidă cu remiză albă, era cumva așteptat un duel aprig dar foarte echilibrat. Finalmente, liderul din prima serie s-a impus, după ce 1-1 din primele 45 de minute s-a menținut și după cele 90. Botoșaniul e la un pas să aibă două echipe în primele două eșaloane, performanță rară pentru istoria fotbalistică a municipiului din Moldova!

B2: Suporter Club Oțelul Galați (L1, S2) – Foresta Suceava (L2, S1) 2-0 (1-0) / 1-0
Juan Cisotti (44), Paul Nistor (73)

Favoriți încă de la startul dublei manșe, băieții lui Dorinel Munteanu și-au confirmat statutul. Deși victoria din tur putea să le confere inclusiv avantajul unei remize pe teren propriu, gălățenii nu au scăzut turația și au învins, chiar și mai categoric, reafirmându-și intenția clară de promovare după ce anul trecut au ratat dramatic acest pas.

B3: CS Afumaţi (L1, S3) – CS Tunari (L2, S4) 0-2 (0-1) / 2-3
Vasile Mihai (44), Marian Mihai (90+5)

Poate cea mai mare surpriză a fazei competiționale, după ce și succesul din tur, în urma unei răsturnări spectaculoase de scor, revenire în repriza secundă pentru Tunari, a fost tot în parametrii surprizei! Derby-ul ilfovean a fost câștigat de Tunari printr-un rezultat deschis tocmai de un fost jucător de la Afumați, iar liderul din Seria 3 părăsește neașteptat competiția!

B4: Progresul Spartac (L1, S4) – SC Popeşti Leordeni (L2, S3) 1-1 (0-0) / 1-0
Ionuţ Costea (69) / Valentin Niculae (78)

Progresul Spartac a respectat calculele hârtiei și a valorificat rezultatul excelent obținut în tur, victorie în deplasare, chiar dacă poate suporterii formației se așteptau la o misiune mai ușoară în această semifinală. Deschiderea de scor de pe teren propriu aproape de ultimele 20 de minute ale meciului a fost însă suficientă, chiar și egalarea oaspeților neproducând mari emoții.

B5: AFC Odorheiu Secuiesc (L1, S5) – Viitorul Dăeşti (L2, S6) 1-0 (0-0) / 1-0
Ionuţ Bobea (88)

Unul din duelurile extrem de echilibrate, decise la limită și în tur, și-a scris povestea actului doi în Harghita. Conservându-și perfect avantajul din start, gazdele au avut inclusiv oportunitatea de a puncta pe final pentru o nouă victorie, urmând ca randamentul lor defensiv de excepție să fie testat în finala de promovare cu CSM Slatina!

B6: CSM Slatina (L1, S6) – FC Pucioasa (L2, S5) 2-0 (1-0) / 2-0
Dorin Toma (10), Rareş Deta (68)

Calificare fără emoții pentru echipa din orașul-reședință de județ al Oltului, victorie și mai clară decât în manșa tur. Superioritate evidentă preconizată înainte de baraj și demonstrată pe teren, iar de data aceasta, cu scorul deschis foarte rapid și mărit pe parcursul reprizei secunde pentru a elimina orice urmă de îndoială cu privire la calificare.

B7: CSM Reșița (L1, S7) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (L2, S8) 1-1 (0-1) / 1-0
Laurenţiu Breşneni (68) / Răzvan Trandu (41)

Una din echipele cele mai valoroase la nivel de lot și cu aspirații mari, Reșița s-a chinuit tare mult în semifinală! După succesul la limită din deplasare, băieții lui Dan Alexa s-au văzut conduși la pauză pe teren propriu de echipa din Timiș! Au reușit remiza necesară, dar nu au convins și se așteaptă la mult mai mult din partea lor în finala cu Dumbrăvița!

B8: CSC Dumbrăviţa (L1, S8) – CSM Deva (L2, S7) 1-3 (1-0) / 5-1
Andrei Olaru (31) / Alexandru Avramovici (80, 83 – pen.), Erwin Bloj (90+3)

Deși scorul, fără cronologia marcatorilor, ar putea induce în eroare, gazdele au avut practic tot timpul calificarea la îndemână. Mai cu seamă după scorul impresionant, 5-1, din prima manșă. Au marcat primii și la retur, au condus la pauză, dovedind lejeritate pe final și permițând Devei o revenire cu rol de palmares și moral însă.

B9: CS Hunedoara (L1, S9) – CAO Oradea (L2, S10) 0-0 / 4-2

Doar o remiză albă pentru o altă mare favorită la promovare, Hunedoara! Însă succesul din tur a adus îndeplinirea obiectivului. Era de așteptat, privind prima partidă, că bihorenii își vor vinde scump pielea, iar realitatea din teren ne-a arătat cum CAO și-a meritat cu prisosință prezența în această semifinală de promovare.

B10: Minaur Baia Mare (L1, S10) – Metalurgistul Cugir (L2, S9) 3-2 (0-1) / 4-0
Alin Văsălie (47), Ciprian Stanciu (75, 90+1) / Mihai Udrea (6), Daniel Nicula (74)

Victoria categorică din tur a maramureșenilor nu a demoralizat formația din Alba care a venit decisă să joace fotbal la Baia Mare! Cugirul a condus din start, a fost egalată și a avut forța să conducă din nou, căzând practic doar pe final. Poate că succesul nu ar fi fost decât unul de palmares, dar de apreciat prestația Metalurgistului în fața unei merituoase calificate!

CUM VOR ARĂTA FINALELE PENTRU LIGA 2

  • F1: Dante Botoşani – Suporter Club Oţelul Galaţi
  • F2: CS Tunari – AFC Progresul 1944 Spartac
  • F3: CSM Slatina – AFC Odorheiu Secuiesc
  • F4: CSC Dumbrăviţa – CSM Reşiţa
  • F5: CS Hunedoara – CS Minaur Baia Mare

Conform tragerii la sorţi efectuate de către Federaţia Română de Fotbal în data de 16 mai 2022, programul de mai sus este programul meciurilor tur, care se vor disputa pe data de 4 iunie 2022, cu începere de la ora 18:00, în timp ce returul va avea loc pe 8 iunie 2022, cu începere de la ora 17:30, cu excepţia meciurilor care vor fi transmise de deţinătorii drepturilor TV ale competiţiei.