Sala Sporturilor din Deva va găzdui sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 12:00, primul meci al etapei cu numărul zece. Autobergamo va da piept cu nou-promovata Sportul Ciorăști, echipă aflată la prima deplasare din istorie la Deva.

Autobergamo Deva, singura echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii I, pornește cu prima șansă în duelul cu formația vrânceană și e decisă urce din nou pe primul loc al clasamentului, cel puțin până marți, când e programat meciul FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău.

„Mergem la Deva să câștigăm! Acesta e obiectivul nostru înainte de fiecare meci! Suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte greu. Întâlnim un adversar de top, care nu a pierdut în acest sezon. Nu avem probleme de lot. În plus, Vlăduț Dudău a revenit de la acțiunea echipei naționale, prima pentru el, cu foarte multă încredere, cu dorința de a arăta că se poate conta în continuare pe serviciile sale la prima reprezentativă.

Noi, ca echipă nou-promovată, suntem în grafic. Ne-am propus din start evitarea retrogradării și suntem convinși că anul viitor vom evolua tot pe prima scenă a futsalului românesc”, a spus George Ioniță, managerul echipei vrâncene. Sportul Ciorăști s-a despărțit zilele trecute de Ovidiu Tudose, antrenor secund și jucător al echipei.

Și internaționalii echipei Autobergamo Deva s-au întors de la echipa națională cu zâmbetul pe buze! Iszlai Richard și Kusmodi Tamas au avut evoluții apreciate în cele două meciuri de verificare susținute de prima reprezentativă la Tbilisi, contra Georgiei. „Felicitari, băieți! Alături de voi sunt convins că și alți tineri componenți ai clubului nostru vor face curând pasul la echipa națională”, a spus Dorin Popa, președintele Autobergamo Deva.

Tot sâmbătă, la Cluj, se joacă al doilea meci al etapei cu numărul zece, duelul dintre Clujana și CFR Timișoara, în care oaspeții pornesc cu prima șansă.

„Confruntarea de la Cluj este un meci pregătitor pentru următoarea partidă, cu Autobergamo Deva, de pe teren propriu. Îi tratăm pe cei  de la Cluj cu respect, dar, repet, meciul va fi un excelent prilej pentru a pregăti meciul cu Deva. Vom merge cu trei juniori la Cluj, trei jucători sub 23 de ani. Milovac, Ilaș sunt accidentați, Plopeanu este suspendat.

Dar, dacă stau bine și mă gândesc, suntem de fapt în aceeași componență din ultimele etape, mai puțin Plopeanu. Asta pentru că Milovac și Ilaș absentează de mai multă vreme. E destul de greu și pentru noi. Nu suntem mulți. Important este că vrem să arătăm bine în continuare, să punem probleme tuturor echipelor”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Etapa a X-a a Ligii I se va încheia marți cu meciul FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău.

Etapa a X-a:

Sâmbătă, 20 noiembrie
Ora 12:00 Autobergamo Deva – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști
Ora 18:30 CFF Clujana Cluj – CSF CFR 1933 Timișoara

Marți, 23 noiembrie
Ora 18:00 Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău
– echipa CS United Galați stă în această etapă

Clasament: 1. Odorheiu Secuiesc 18p (8 meciuri); 2. Autobergamo 16p (6 meciuri); 3. CFR 1933 15p (8 meciuri); 4. United 13p (7 meciuri); 5. Luceafărul 6p (7 meciuri); 6. Sportul 6p (8 meciuri); 7. Clujana 3p (8 meciuri)

Articol de Adi Dobre