Sursa foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Liga 1 rezervată fetelor programează în acest weekend și în prima zi a săptămânii viitoare meciurile primei etape a play-off-ului ediției de campionat 2020-2021. Acestea vor fi primele partide oficiale pentru echipele din Liga 1 în anul 2021.

Cele mai bune șase echipe se vor lupta în sistem campionat, fiecare cu fiecare. Ambițiile sunt mari, în ciuda faptului că „U” Olimpia Cluj pare de neoprit în drumul său spre un nou titlu!

Iată programul primei etape a play-off-ului:

Duminică, 14 martie

ora 11:00: Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Galați

ora 12:00: Piroș Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic, în direct pe FRF TV

Luni, 15 martie

ora 11:00 Vasas Femina Odorhei – Universitatea Olimpia Cluj

Clasament:

1. „U” Olimpia Cluj 33p
2. Fortuna Becicherecu Mic 25p
3. Piroș Security Arad 23p
4. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 23p
5. Heniu Prundu Bârgăului 20p
6. Universitatea Galați 18p

Călin Svoboda: „Așteptăm cu interes, emoție, încredere și optimism debutul în play-off”

În primul meci al anului în Liga 1 se întâlnesc, duminică, 14 martie, de la ora 11.00, formațiile Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Galați.

Cele două s-au întâlnit în sezonul regular tot la Prundu Bârgăului, pe 11 octombrie, într-o partidă contând pentru etapa a VI-a. Meciul a fost foarte echilibrat și s-a încheiat nedecis, scor 2-2 (1-1).

„Venim după o perioadă de pregătire destul de grea. Așteptăm cu nerăbdare meciul din prima etapă și ne dorim să debutăm cu o victorie în play-off. Știm că fiecare partidă cu Universitatea Galați este una dificilă, însă suntem concentrate pe ceea ce avem de făcut si vom da totul în teren. Ne dorim să facem un joc bun și să păstrăm acasă toate punctele puse în joc”, a declarat Mihaela Merlan, una dintre vedetele echipei Heniu.

Sursa foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

Mihaela Merlan a fost completată de Daniela Mateș, coechipiera sa: „Debutăm în play-off după o pauză de trei luni. Pentru noi a fost o perioadă încărcată, cu meciuri amicale, un cantonament reușit la Colibița și pregătire pe plan local. Îmi doresc ca duminică să facem cel mai bun joc al nostru, să începem play-off-ul cu dreptul și în final să ne bucurăm de victorie”.

Călin Svoboda, antrenorul principal al echipei Heniu Prundu Bârgăului, le are din această iarnă alături, ca antrenori secunzi, pe Andreea Corduneanu și Andreea Laiu, jucătoare de bază la Heniu și două dintre cele mai importante componente ale echipei naționale de fotbal a României! Tehnicianul echipei bistrițene are încredere în echipa sa:

„Așteptam cu interes, emoție, încredere și optimism debutul în play-off. Am avut o bună pregătire de iarnă, care sperăm să ne ajute mult în următoarele meciuri. Ne vom concentra pe fiecare dintre acestea, vom analiza cu atenție adversarii și vom trata partidele cu maximum de interes. Ne dorim ca la finalul play-off-ului să ne realizăm obiectivul propus, clasarea pe podium”.

David Asandei: „Nu va fi ușor. Nici pentru fetele noastre, nici pentru pentru cele de la Heniu”

Partida de pe „Bârgău Arena” va marca debutul în Liga 1 pentru David Asandei, antrenorul principal al echipei Universitatea Galați. Fost antrenor ani buni la echipa de futsal CS United Galați, David Asandei se află în preajma fetelor de la Universitatea Galați încă din 2018.

– Domnule David Asandei, e o surpriză faptul că vă revedem în calitatea de antrenor principal?

– Faptul că am ajuns „principal” la Universitatea Galați nu reprezintă o surpriză. Sunt alături de fete și de conducerea clubului încă din 2018, când am avut primele acțiuni cu naționala feminină de futsal a României. Nu am lipsit de la niciun meci al fetelor de la Universitatea în Liga 1. Mă obliga, dacă pot spune așa, funcția pe care o ocupam, cea de director tehnic! Gabriel Călinescu, președintele clubului, a insistat să mă ocup de echipă din postura de „principal” după ce antrenorul Ionuț Neculce a avut de ales între fetele de la Universitatea și băieții de la Sporting Liești. A ales să fie antrenorul celor de la Liești în Liga a III-a.

– Cum au primit fetele vestea că sunteți noul antrenor?

– Bănuiesc că nu pot fi decât bucuroase! De la fete practic a plecat totul. Ele au cerut să aibă un antrenor, să zic așa, cu normă întreagă. Aveau nevoie de cineva care să le impulsioneze, să le mai dojenească atunci când e cazul. Cunosc foarte bine această echipă, îi știu potențialul, avem chimie între noi, așa că sunt optimist.

– Locul 6 la sfârșitul sezonului regular. Se putea mai mult?

– Dacă am fi avut de la început lotul cu care am încheiat sezonul, atunci sigur eram mai sus în clasament. Olga Zeziukina, Valeria Apostol și Iriska Topal au venit însă pe parcursul sezonului din diverse motive.

Sursa foto: ACS Heniu Prundu Bârgăului

– Cine e favorită la titlul de campioană?

– Favorită rămâne și în acest sezon „U” Olimpia Cluj, echipă care are în componență trei jucătoare care au evoluat la Universitatea Galați: Maria Stamate, Carmen Marcu și Cristina Cerescu. În sezonul trecut, în meciul de pe teren propriu, doar ghinionul a făcut să nu batem Olimpia. S-a încheiat 1-1, în condițiile în care am ratat o lovitură de la 11 metri în ultimul minut de joc. Cred în același timp faptul că echipa cu cele mai bune junioare va avea și cele mai bune rezultate având în vedere că fiecare formație de Liga 1 trebuie să aibă în teren două junioare.

– Cum vedeți meciul cu Heniu, partida de debut în play-off?

– Nu va fi ușor. Nici pentru fetele noastre, nici pentru pentru cele de la Heniu. Din păcate, vom juca din nou la Prundu Bârgăului. Spun asta pentru că și în sezonul regular am jucat tot în deplasare. Atunci am remizat, 2-2.

– Ce obiective aveți?

– Ne-am propus să urcăm în clasament cât mai mult posibil.

 

Articol de Adi Dobre