Echipa de juniori a clubului CFF Clujana Cluj a cucerit în acest an titlul de campioană la capătul unui sezon perfect. Este cel de-al treilea rezultat de prestigiu pentru CFF Clujana Cluj în competițiile interne după victoriile din Campionatul Național de Juniori U19 din 2017 și 2023.

Clujana a fost de neoprit în prima fază a Campionatului Național, trupa pregătită de Laurențiu Borșan impunându-se autoritar în Seria a 4-a Faza Regională (din care au mai făcut parte CSM Târgu Mureș și ACS Korondy Junior 2017 Corund), în care  a contabilizat cinci victorii și un rezultat de egalitate și a încheiat la șase puncte distanță de a doua clasată, CSM Târgu Mureș.

Calificată în Liga Elitelor, Clujana a făcut parte din Seria a 2-a, alături de FK Odorheiu Secuiesc, CSM Târgu Mureș și CSM Deva. Singurul eșec al echipei CFF Clujana Cluj a fost înregistrat în prima etapă, pe terenul celor de la FK Odorheiu Secuiesc, scor 4-11. Au urmat însă cinci victorii și calificarea în Final Four-ul Ligii Elitelor de la Sfântu Gheorghe de pe prima poziție în Seria a 2-a.

În semifinale, Clujana Cluj a trecut de Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – locul 2 în Seria 1, dar meciul nu a fost lipsit de emoții! Clujana a început tare și a condus cu 5-0, dar nemțenii, care au marcat de patru ori, au fost la un pas de „remontada” de poveste.

În marea finală, disputată tot la „Sepsi Aréna” din Sfântu Gheorghe, CFF Clujana Cluj s-a impus, scor 6-2, în fața fostei campioane FK Odorheiu Secuiesc, lunându-și astfel revanșa pentru înfrângerea din prima etapă a sezonului Ligii Elitelor.

„În acest sezon, am dominat Campionatul Național de Juniori atât în faza locală, cât și în faza regională jucând câte trei jocuri cu CSM Târgu Mureș și cu FK Odorheiu Secuiesc, care, după părerea mea, sunt cele mai puternice și mai titrate echipe de juniori din futsalul românesc, echipe conduse de cei mai buni antrenori de futsal de la noi. Am adăugat acest succes celor din 2017 din Campionatul Național – în acea perioadă nu exista Liga Elitelor și de anul trecut din Campionatul Național. Așadar acest rezultat nu este unul întâmplător și sunt foarte mândru de ceea ce au realizat acești  băieți pentru că nu mulți se pot lăuda cu două titluri de campioni naționali. Vreau să subliniez faptul că în cadrul clubului s-a încercat selecția și promovarea tinerilor pe care am încercat să-i atragem spre futsal de la fotbalul în 11 și, deși unii erau reticenți, am reușit până la urmă, iar rezultatele s-au văzut de-a lungul timpului”, a spus Florin Chelaru, președintele CFF Clujana Cluj.

Conducătorul grupării clujene speră ca dintre campionii U19 din acest an câțiva să continue în futsal: „Pentru acești jucători s-a încheiat o etapă din viața lor, etapa junioratului, și toți visează să ajungă să evolueze pentru o echipă mare de fotbal în 11, dar poate câțiva vor dori să rămână și la futsal să realizeze performanțe în continuare. Eu voi fi mereu foarte mândru de performanțele lor”.

Laurențiu Borșan, antrenorul echipei CFF CLujana Cluj a explicat și el rețeta succesului: „Anul trecut, după ce am câștigat Campionatul Național U19 de la Craiova, multă lume ne-a întrebat de ce nu suntem finala Ligii Elitelor pentru că avem un grup puternic ca valoare! După patru ani de muncă am acumulat multă informație despre futsal, am pornit de la zero și am învățat! Am început mai greu seria semifinală cu o înfrângere la Odorheiu Secuiesc. Echipa era venită din cantonament cu două zile înaintea meciului. Apoi am început să ne pregătim pentru celelalte jocuri. Nu a fost ușor cu CSM Târgu Mureș și FK Odorheiu Secuiesc, echipe cu antrenori foarte buni, dar, în cele din urmă, am demonstrat că avem calitate și stiința jocului de futsal, nu numai știința fotbalului pe teren mare. În acești ani am reușit să dăm echipei de seniori cinci jucători care joacă doar în sală. Sper să putem dezvolta în continuare futsalul clujean, să reușim să atragem și alții tineri spre această spectaculoasă disciplină sportivă”.

Referitor la Final Four-ul Ligii Elitelor de la Sfântu Gheorghe, Laurențiu Borșan a concluzionat: „Final Four-ul a adunat la start patru echipe puternice, care au oferit două semifinale și o finală tari, în care noi am arătat că știm futsal de nivel înalt”.

Raul Câmpean, unul dintre oamenii de bază ai echipei Clujana Cluj în acest sezon, a vorbit și el despre evoluția echipei sale în actuala stagiune: „Sunt extrem de mândru de evoluția echipei noastre în acest sezon. Am muncit din greu și am demonstrat o unitate și o determinare care ne-au adus rezultate remarcabile. Fiecare meci a fost o oportunitate de a ne îmbunătăți și de a învăța, iar progresul nostru este vizibil.Participarea la Final Four a reprezentat o mare realizare pentru noi. Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru dedicația și pasiunea pe care le-au arătat, antrenorilor pentru ghidare și suporterilor pentru sprijinul lor constant”.

Lotul echipei CFF Clujana Cluj

Portari: Haulica Rareș, Butuza Mihai

Jucători de câmp: Câmpean Raul (cpt) Rusu Andrei,  Ormenisan Marc, Curea Claudiu, Sfait Mario, Bolboaca Marius, Petrișor Lucas, Santejudean Mario, Fodorean Marc, Bont Mihai, Fabian Botond, Neamțu Ionuț, Pintilie Alexandru, Lingurar Marco

Președinte: Chelaru Florin

Manager juniori: Georgescu Mihai

Antrenor principal: Borșan Laurențiu

Antrenor secund: Cordoș Paul

Articol de Adi Dobre