Cum se construiește un proiect serios, cu finanțare exclusiv privată, în eșaloanele inferioare ale fotbalului românesc.

Mostiștea Ulmu a fost revelația Ligii 3 în actualul sezon. Abia promovat, clubul din județul Călărași ocupă locul al treilea la finalul turului: un singur eșec, în prima rundă, urmat de 14 jocuri fără înfrângere.

Trupa condusă de Mihai Ionescu, ”principal”, și fostul internațional Costin Lazăr, ”secund”, pregătește startul returului în Capitală, la baza sportivă Romprim. „Ne este mai ușor să ne antrenăm în București, mulți dintre jucători provin din această zonă”, dezvăluie Ioan Mironaș, președintele clubului.

PROGRAMUL PRIMEI ETAPE A RETURULUI

Mostiștea Ulmu întâlnește sâmbătă, 7 martie, de la ora 15:00, pe CS Afumați, în deplasare. Un duel cu echipa care i-a produs prima și singura înfrângere din actualul sezon. „Va fi un meci crucial pentru ambele echipe, un joc între locurile 2 și 3, care va conta mult în lupta pentru promovare”, spune finanțatorul Vasile Tîrșolea.

Deținător al unei edituri, al unei firme de distribuție de presă și al unei tipografii, Vasile Tîrșolea este singurul investitor la Mostiștea. „Vrem să câștigăm fiecare meci. Dacă asta înseamnă că la finalul returului vom avea cele mai multe puncte, foarte bine! În cazul unei promovări, vor fi și niște schimbări de organizare, vor veni alături de noi și alți parteneri. Reputația de club curat pe care o avem ne va ajuta”, spune finanțatorul.

La 38 de ani, Costin Lazăr este antrenor secund și jucător la Mostiștea. „Recunosc că m-am alăturat acestui proiect din dorința de a începe cariera de antrenor. Am reușit să rămân în activitate până la această vârstă pentru că fac sport în permanență, m-a ajutat și fizicul. Voi rămâne la club și în cazul promovării”, spune Lazăr, jucător cu 32 de selecții și 2 goluri la echipa națională.