© FOTO:George Ilinca/Sport Pictures

Astra și Viitorul au oferit o partidă cu cinci goluri marcate, în care fotbaliștii eligibili regulii implementate de FRF au avut o contribuție esențială.

Întâlnirea de la Giurgiu, dintre două foste campioane ale României, Astra și Viitorul, a fost una în care s-a marcat de cinci ori, iar 12 jucători U21 s-au aflat pe teren pe parcursul meciului. Câștigătoare a fost echipa antrenată de Gheorghe Hagi, cu scorul de 4-1.

Giurgiuvenii au folosit patru fotbaliști tineri, în timp ce constănțenii au utilizat opt jucători eligibili regulii U21.

Meciul de la Giurgiu a fost unul cu multe borne importante stabilite de jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1996. George Ganea a marcat primele sale goluri în Liga 1, reușind o “dublă”, în timp ce Carlo Casap a înscris în premieră în acest sezon. În plus, la Viitorul a debutat și fundașul central Marius Leca, internațional U19, jucător născut în anul 2000.

În etapa a patra din play-off-ul și play-out-ul primei ligi, alți jucători U21 au avut prestații prin care au făcut diferența pentru echipele la care evoluează. Introdus la pauza meciului FCSB – Sepsi, Florinel Coman a obținut penalty-ul prin care roș-albaștrii au deschis scorul, iar apoi a marcat golul care a stabilit scorul final, 2-0 pentru echipa lui Teja. Coman e primul în topul marcatorilor U21, cu 9 reușite.

FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

De asemenea, Daniel Benzar, venit din postura de rezervă, a înscris golul Dunării Călărași contra celor de la FC Voluntari, 1-1, iar Darius Olaru a marcat și el pentru Gaz Metan Mediaș în victoria contra Botoșaniului.

Și la Poli Iași a debutat un jucător U21, este vorba despre mijlocașul Mario Pipos, cel care a evoluat timp de 20 de minute în victoria moldovenilor în deplasarea de la Hermannstadt.

În total, în runda a patra din play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, au evoluat 36 de jucători U21, 23 dintre aceștia fiind titulari și 15 integraliști.

 

Play-off

U Craiova 1948 CS – CFR Cluj 0-0

Craiova: Cicâldău (integralist), Mihăilă (titular, 68 de minute)

CFR Cluj: Manea (integralist), Costache (din minutul 64)

 

Astra – Viitorul 1-4

Alibec (34) / Ganea (21, 70), Casap (28), Eric (60)

Astra: Crișan (titular, 67 de minute), V. Gheorghe (titular, 45 de minute), Butean (integralist), Balaure (din minutul 72)

Viitorul: Tordai (integralist), Iacob (titular, 45 de minute), Ciobanu (integralist), Casap (integralist), Ganea (integralist), Tîrcoveanu (din minutul 46), Leca (din minutul 46), Pitu (din minutul 69)

 

FCSB – Sepsi 2-0

Gnohere (51 – pen.), Fl. Coman (59)

FCSB: Man (integralist), Moruțan (din minutul 18, înlocuit în 45), Fl. Coman (din minutul 46)

Sepsi: Fl. Ștefan (titular, 64 de minute), Hamed (din minutul 64)

 

Play-out

Dinamo – Concordia 3-2

Papazoglou (28, 48), Zenke (56) / Ivanovici (68), Bawab (90+3)

Dinamo: Ciubotariu (integralist), Sorescu (integralist), R. Grigore (din minutul 12)

Concordia: Fota (integralist)

 

Dunărea Călărași – Voluntari 1-1

  1. Benzar (76) / Armaș (90+3)

Dunărea: Simion (titular, 45 de minute), D. Benzar (din minutul 46)

Voluntari: I. Gheorghe (integralist), Tudorie (integralist)

 

Hermannstadt – Politehnica Iași 0-1

Joao Teixeira (56 – pen.)

Hermannstadt: Căbuz (integralist), Pamfile (din minutul 74)

Poli Iași: Burlacu (titular, 70 de minute), Pipos (din minutul 70)

 

Gaz Metan – FC Botoșani 2-0

Larie (12), Olaru (90+3)

Gaz Metan: Olaru (integralist)

Botoșani: Oaidă (titular, 80 de minute), L. Fulop (din minutul 65)

 

Tabloul complet al prezenței jucătorilor U21 în etapa a 4-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, ediția 2018-2019

 Portari: Tordai (Viitorul), Căbuz (Hermannstadt)

Fundași: Manea (CFR), Crișan (Astra). Butean (Astra), Leca (Viitorul), Fl. Ștefan (Sepsi), Ciubotariu (Dinamo), R. Grigore (Dinamo), Fota (Concordia), Pamfile (Hermannstadt)

Mijlocași: Costache (CFR), Cicâldău (Craiova), Mihăilă (Craiova), V. Gheorghe (Astra), Balaure (Astra), Iacob (Viitorul), Ciobanu (Viitorul), Casap (Viitorul), Tîrcoveanu (Viitorul), Pitu (Viitorul), Moruțan (FCSB), Hamed (Sepsi), Sorescu (Dinamo), Simion (Dunărea), D. Benzar (Dunărea). I. Gheorghe (Voluntari), Pipos (Poli Iași), Olaru (Gaz Metan), Oaidă (Botoșani), L. Fulop (Botoșani)

Atacanți: Ganea (Viitorul), Man (FCSB), Fl. Coman (FCSB), Tudorie (Voluntari), Burlacu (Poli Iași)

 Pe frf.ro veți descoperi la finele fiecărei etape radiografia evoluțiilor jucătorilor Under 21 utilizați  de  echipele din Liga 1