Record: 64 de echipe din Dolj joacă în Cupa Satelor!

La finalul săptămânii trecute, pe stadionul comunal din Ișalnița, s-au disputat meciurile uneia dintre cele 16 serii ale fazei locale a Cupei Satelor în județul Dolj.

La partide au fost prezenți și președintele FRF, Răzvan Burleanu, împreună cu Directorul Tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Fazele locale ale Cupei Satelor, o competiție nouă dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Asociațiile Județene de Fotbal, continuă pe întreg teritoriul țării.

Una dintre etapele acestei faze din județul Dolj a avut loc la Ișalnița, acolo unde patru echipe și-au disputat primul loc, cel care merge în următoarea rundă a competiției. Județul Dolj are cele mai multe echipe înscrise la startul acestei prime ediții a Cupei Satelor. Am reușit să adunăm la start 64 de echipe din satele și comunele județului, un record. Acestea sunt împărțite în 16 serii de câte 4, iar învingătoarele vor fi repartizate în 4 grupe de câte 4. Câștigătoarele vor disputa în primăvara lui 2019 faza finală pe județ, un final four care trimite reprezentanta Doljului în etapa regională a Cupei Satelor”, spune președintele AJF Dolj, Horațiu Stănescu.

La Ișalnița, echipa gazdă a obținut prima poziție după victoriile obținute în fața echipelor din Șimnicu de Sus (4-0), Melinești (6-0) și Goiești (5-0). La jocurile din această grupă a fost prezent și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Cupa Satelor este un proiect foarte drag nouă, este îmbucurător că avem peste 10.000 de copii sub 13 ani din mediul rural care joacă fotbal în această prima ediție a competiției. Acest format cred că ne va ajuta să descoperim jucători noi, chiar de echipa națională. Cei mai buni jucători ai României s-au născut chiar astăzi! E datoria noastră să ne implicăm, să creăm diferite formate competiționale în care acești copii să joace. Talente sunt, așa că avem toate șansele să descoperim jucători care să ne facă mândri în anii următori”, a spus Răzvan Burleanu.

„Vom descoperi mulți copii buni în Cupa Satelor, sperăm ca ei să ajungă și la loturile naționale. Până la urmă, acesta este scopul acestui proiect. Prin acesta și prin toate celelalte acțiuni ale FRF, ne dorim să ajungem să avem o bază mai mare de jucători de valoare”, a declarat Mihai Stoichiță, Directorul Tehnic al FRF, prezent și el în județul Dolj.

Delegația FRF a fost prezentă la finalul săptămânii trecute și la baza Aripile din Craiova, acolo unde s-a desfășurat o etapă a Interligii Naționale, competiție dedicată celor mai tineri jucători, U7-U10. Peste 500 de copii au participat la jocurile din cadrul competiției.