Unul dintre ultimele cluburi de top ale Europei care încă nu investise în fotbalul feminin a preluat-o pe CD Tacón din prima ligă feminină din Spania.

Înțelegerea care data încă din toamna anului trecut a intrat în vigoare de la 1 iulie și, conform presei iberice, clubul madrilen are planuri mari pentru noua echipă.

De altfel, Tacón deja își asigurase serviciile internaționalelor suedeze Sofia Jakobsson și Kosovare Asllani (foto), nominalizate în 2019 la Balonul de Aur. Echipa își mutase antrenamentele și jocurile de pe teren propriu la Valdebebas, baza de pregătire a lui Real.

„Este un moment important: cel mai mare club din lume investește în fotbalul feminin. Este un mesaj transmis și altor echipe, sper ca tot mai multe să se implice în această zonă. Îmi doresc ca investiția să fie una pe termen lung, este cunoscut faptul că nu poți avea performanță peste noapte”, a declarat pentru AFP Ada Hegerberg, prima câștigătoare a Balonului de Aur în fotbalul feminin.

„A venit momentul să construim o echipă de care toată lumea va fi mândră”, a fost mesajul lui Florentino Perez, președintele clubului Real Madrid. Obiectivul pentru următoarele sezoane este ca echipa feminină să obțină performanțe similare cu ale băieților atât pe plan național, cât și în Europa. Spania încă nu a dat nicio câștigătoare în Liga Campionilor la fotbal feminin. Cel mai aproape a fost Barcelona, finalistă în 2019. Cele mai multe trofee în competiția continentală inaugurată în sezonul 2001-2002 le are Olympique Lyon (6), urmată de Frankfurt (4).

În fotbalul masculin, Real Madrid este echipa cu cele mai multe ediții de Liga Campionilor câștigate, 13 la număr. De asemenea, clubul antrenat în prezent de Zinedine Zidane are în palmares 33 de titluri de campioană a Spaniei.