Fundașul dreapta al Politehnicii Iași, Răzvan Philippe Onea, este singurul jucător din Liga I eligibil regulii Under 21 care a fost titular în toate cele 15 meciuri din turul campionatului.

În vârstă de 22 de ani, Onea a jucat 1.225 de minute în tur, având o medie de 81,66 de minute pe meci. Acesta a marcat și un gol în turul campionatului, cel al victoriei din meciul din deplasare cu UTA Arad. Un al doilea, marcat în poarta Viitorului, nu a mai fost contabilizat, după ce Poli a pierdut la masa verde.

”Pot să spun că a fost un tur de campionat foarte reușit pentru mine. Am jucat în toate cele 15 meciuri, în toate titular, am reușit să înscriu și primul gol în Liga I. Dacă anul trecut am jucat puțin spre foarte puțin, în turul acesta am jucat mult mai mult. În ceea ce privește echipa, a fost un tur greu, am avut și momente bune, dar și momente mai puțin bune, cum a fost acea serie în care nu am reușit să câștigăm. Dar mă bucur că am reușit să terminăm anul cu două rezultate pozitive, iar acest lucru ne dă încredere pentru retur”, a declarat Răzvan Onea.

Fotbalistul Iașiului consideră că Poli va avea un retur de foc, dar este convins că rezultatele vor fi mult mai bune decât în tur: ”Va fi un retur de foc pentru noi dar de asta suntem jucători profesioniști, să rezistăm presiunii. Trebuie să ne facem treaba și să adunăm puncte. Eu sunt convins că vom avea rezultate mai bune decât în tur”, a mai spus Onea, care apreciază mult antrenamentele și stilul antrenorului Daniel Pancu: ”Mie îmi place foarte mult Daniel Pancu, pentru că este un antrenor care pune bază pe intensitate, pe grup, vrea să fim un grup cu spirit. Îmi plac antrenamentele, sunt plăcute, intense, nu foarte lungi. Pentru mine este un antrenor foarte bun”.

Articol de Narcis Pohoață (Iași)